Vil ta nye blodprøver

Politiet i Haugesund vil innkalle flere menn til å ta nye blodprøver i Birgitte Tengs-saken. Det kan bety at de leter etter en ny drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Saken er langtfra oppklart, og det er ikke sikkert at den blir oppklart, sier politiadvokat Thor Buberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

Fetteren til Birgitte Tengs ble dømt for drapet, men ble senere frikjent. Det har aldri eksistert biologiske bevis mot fetteren, som var bare 17 år gammel da kusinen hans ble drept.

Forsvarerne til fetteren har presset frem en ny gjennomgang av bevismaterialet i saken. Flere hårstrå som ble funnet på åstedet og på den døde er sendt til Østerrike for nye analyser.

Annen gjerningsmann

Mitokondrielle DNA-tester viser at ingen av hårstråene stammer fra fetteren. Fetteren kan riktignok ikke utelukkes som gjerningsmann, fordi drapsmannen kan ha forlatt åstedet uten å avsette biologisk materiale. Men flere av hårene var blodige, og ett hår ble funnet i Birgittes undertøy. Sjansen er derfor stor for at ett eller flere av hårene stammer fra gjerningsmannen.

Nå vil politiet ta nye blodprøver av folk som har vært i søkelyset i saken.

- Vi vil innkalle nye folk til blodprøver og sette det opp mot funnene i Østerrike. Det kan ta litt tid, sier Buberg.

Det er enda ikke bestemt om etterforskningen av saken blir gjenåpnet. Men i praksis vil politiet bruke analysene til å se om det er noen andre enn fetteren som peker seg ut som en mulig gjerningsmann.

Buberg forholder seg kun til rapporten fra Østerrike og vil ikke kommentere et intervju i Nettavisen i dag der en ekspert sier at fetteren ikke kan knyttes til drapet.

- Det står ikke noe i rapporten om at analysen utelukker gjerningsmenn, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer