Vil ta opp mulige sakkyndig-vennskap i retten

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen vil ta opp sakkyndig Sørheims forhold til Den rettsmedisinske kommisjon. - Bra, sier riksadvokat Tor Aksel Busch.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Jeg vil spørre lederen av Den rettsmedisinske kommisjon når han kommer i retten om hvordan han ser på sin tilknytning til de ulike aktørene i saken, sier koordinerende bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.

- Det vil være naturlig, sier Larsen.

Satt i samme gruppe Som Dagbladet kunne fortelle i dag, viser en gjennomgang av de siste åras årsmeldinger fra Den rettsmedisinske kommisjon (DRK) at seks av de sju som godkjente sakkyndigrapporten til  Synne Sørheim og Torgeir Husby, har sittet sammen med Sørheim i psykiatrisk gruppe.

Psykiateren Synne Sørheim var nestleder i gruppen fra 2006—2009 og satt som leder fra 2009—2010. Hun var da i flere år leder og nestleder for de seks medlemmene:

* Andreas Hamnes * Gunnar Johannessen* Jannike E. Snoek  * Agneta Nilsson   * Kirsten Rasmussen   * Knut Waterloo

Bare den nåværende lederen av kommisjonens psykiatriske gruppe, Karl Henrik Melle, begynte etter at hun var gått av. Den samme gruppen godkjente ikke rapporten fra Agnar Aspaas og Terje Tørrissen, men nøyde seg med å si at den «tas til etterretning.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer