Vil ta opptak av sextelefoner

BERGEN (Dagbladet): Telesexselskapet Forbrukernett vil innføre stemmetest av dem som ringer inn for å bli underholdt med sexprat over telefon. Selskapet har hatt problemer med folk som nekter å betale regningen i etterkant, og vil nå sikre seg mot protester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ønsker å gjøre opptak av en liten del av telefonsamtalen, og lagre denne. Dersom innringeren nekter for at han har ringt, kan vi spille av båndet for vedkommende, sier daglig leder Nils Ally i telesexselskapet Forbrukernett til Forbruker-rapporten.

Bevisbyrde

Forbrukernett er en av de største operatørene på det stadig voksende telesexmarkedet, og håver inn penger fra personer som velger å bli tilfredsstilt av en telefonstemme.

Når eierne av telefonnumrene protesterer på fakturaene som kommer i ettertid, er det telesexselskapene som har bevisbyrden.

- Stadig flere nekter for oppringningene. Vi har derfor undersøkt litt om vi kan ta i bruk stemmetest, og konkludert med at det er innenfor lovens grenser. Det blir en slags signatur, sier Ally til Forbruker-rapporten.

- Ikke ulovlig

Telesexselskapet ønsker også å føre en konkret sak for retten for å få avklart en del juridiske forhold. De trekker fram en mann fra Buskerud som skal ha ringt dem for 84 000 kroner, men som nekter.

Datatilsynet er ikke avvisende til stemmetesting av telesexkunder.

- Det er ikke ulovlig å ta opp en telefonsamtale på bånd, så framt den som tar opp selv deltar, sier informasjonssjef Hege Njaa Rygh i Datatilsynet.