Vil ta passet fra Holstad

Advokat Bjørn Køhler Myrseth har bedt skifteretten inndra passet til Henning Holstad etter FrP-kjendisens afrikanske eventyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bostyret sier Henning Holstad hadde reiseforbud etter at han ble slått konkurs, men FrP-kjendisen reiste likevel til Togo for å gjøre forretninger. Det liker ikke advokat og bobestyrer Bjørn Køhler Myrseth noe særlig.

- Etter at jeg fikk høre at han var i utlandet, har jeg bedt skifteretten om å inndra passet hans, sier Køhler Myrseth til Dagbladet.

Holstad ble slått kjempekonkurs. Kreditorene krever over 30 millioner fra FrP-kjendisen. Holstad har påkjært kjennelsen om konkursåpning til lagmannsretten.

-

Holstads Togo-eventyr

  • Frp-kjendisen Henning Holstad og en 31 år gammel kollega ble arrestert i Togo 20. september. Utenriksdepartementet i Togo nektet for arrestasjonen, men de to nordmennene satt arrestert i sentralfengslet i Lomé, hovedstaden i landet. Standarden i fengslet var svært dårlig.
  • 4. oktober meldte en tjenestemann i Togo at nordmennene var siktet for besittelse av kokain, og de skulle også være siktet for ulovlig innføring av militært materiell.
  • Torsdag fikk Dagbladet bekreftet at Holstad og hans kollega har snakket med en kvinne med tildekket ansikt på hotellet Krimas i Lomé, og at dette kan ha vært kona til den beryktede opprørslederen i Sierra Leone: Foday Sankoh. Fredag ble Holstad og hans forretningspartner løslatt. Togolesiske myndigheter frafalt alle anklagene.
Bør trekke seg

Henning Holstad reiste til Togo for å gjøre forretninger. Det endte med at han ble lagt i bakken og arrestert. Holstad ble lovet juveler og diamanter, men endte opp med verdiløst juggel og kokainanklager. Det første han gjorde da han kom hjem, var å sende et klagebrev til IOC-medlem Gerhard Heiberg. Han er Togos konsul i Norge. Holstad mener Heiberg er konsul for et land som er «gjennomkorrupt fra topp til tå», og at Heiberg derfor bør trekke seg.

- Er ikke dette et forsøk på å vri saken over fra det den egentlig handler om, Henning Holstad?

- Jeg skjønner at dere stiller spørsmålet. Men jeg kan ikke ti stille om det vi har opplevd. Det var så alvorlig og spesielt. Landet bryter med elementære menneskerettigheter, og da bør en respektert person som Gerhard Heiberg trekke seg som konsul, svarer Holstad.

Heiberg kritisk


Gerhard Heiberg sier til Dagbladet at han ikke vil kommentere brevet han har fått fra den tidligere FrP-politikeren. Men IOC-medlemmet kan likevel ikke dy seg:

- Etter 16 dager i fengsel fremstiller Holstad seg som en ekspert på politikk og andre deler av samfunnslivet på Togo. Man må kunne mentaliteten i landet før man inngår forretningsavtaler. Jeg har drevet forretninger der i 16 år, og har ikke hatt noen problemer, sier Heiberg til Dagbladet.

- Så du er ikke særlig glad for Holstads brev?

- Jeg tar brevet alvorlig, og jeg lover å sjekke dette nærmere. Men Holstad uttaler seg på en skråsikker måte, og dermed får han fokus på helt andre ting enn det han har foretatt seg, svarer Heiberg.

Henning Holstad sier til Dagbladet at han vil påkjære dersom skifteretten bestemmer seg for å inndra passet hans.

FÅR IKKE REISE: </B>Bostyret har bedt Oslo skifterett inndra passet til Henning Holstad. Her fra Holstads opphold i Togo - dit han dro selv om han hadde reiseforbud.