NYE VEIER: Facebook tester ut en løsning der du må betale for å sende meldinger til folk du ikke er venner med i det sosiale mediet.  Foto: REUTERS / Valentin Flauraud / NTB scanpix
NYE VEIER: Facebook tester ut en løsning der du må betale for å sende meldinger til folk du ikke er venner med i det sosiale mediet. Foto: REUTERS / Valentin Flauraud / NTB scanpixVis mer

Vil ta penger for å la deg kontakte fremmede

Facebook prøver ut betalingsløsninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nettgiganten Facebook går nye veier for å tjene penger.

Nå prøver de ut en løsning der folk må betale for å sende en melding til en utenfor deres eget nettverk, melder CNN.

I dag er det slik at de viktige meldingene fra dine venner kommer rett i innboksen, mens spam og enkelte meldinger fra ukjente havner i den mer ukjente «Annet»-boksen. Det kommer an på hver enkelt brukers innstillinger, men meldingene her filtreres som regel som «mindre relevante» for deg.

I en melding i går lanserte Facebook det de mener kan bli en mulig løsning for hvordan man skal unngå at meldingen din havner i «Annet»-boksen til mottakeren. Du betaler en sum penger for å unngå «Annet» og styre meldinga di rett inn i innboksen til mottakeren du ønsker å nå.

Ifølge nettstedet allthingsd.com vil det koste rundt en dollar, eller nesten seks kroner etter dagens kronekurs.

Ifølge Facebook kan denne løsningen være nyttig for de som ønsker å kontakte noen for eksempel for en jobb eller for å nå ut til noen de ønsker kontakt med. Ifølge Facebook kan betalingsmeldingene til og med bidra til å få ned antallet spam.

- Flere kommentatorer og forskere melder at å la senderen betale er en av de mest effektive måtene å få vekk uønskede meldinger, står det i bloggen.

Foreløpig er betalingstjenesten bare tilgjengelig for Facebook-brukere i USA.