Vil ta regjeringsmakt

Men Frp, Høyre, KrF og Venstre spriker om pengebruk. ingress.

KASTE JENS: Frp-leder Siv Jensen (f.v.), Høyre-leder Erna Solberg, KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande har skrevet seg sammen i merknadene til perspektivmeldingen. De er enige om mye, men spriker om handlingsregelen.Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KASTE JENS: Frp-leder Siv Jensen (f.v.), Høyre-leder Erna Solberg, KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande har skrevet seg sammen i merknadene til perspektivmeldingen. De er enige om mye, men spriker om handlingsregelen.Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det viser fellesmerknadene til perspektivmeldingen om norsk økonomi.De rødgrønne har etterlyst avklaring om handlingsregelen for pengebruk og andre viktige punkter før valget. Jens Stoltenberg mener velgerne har krav på å vite hva slags økonomisk politikk de vil føre. Merknadene i innstillingen fra finanskomiteen til perspektivmeldingen er trolig det nærmeste man kommer et slikt dokument. Da Dagbladet mandag spurte KrF-leder Knut Arild Hareide om det ville bli lagt fram en felles plattform før valget, henviste KrF-leder Knut Arild Hareide til nettopp fellesmerknadene til perspektivmeldingen. Meldingen behandles i Stortinget mandag.

-Magaplask Leder i finanskomiteen, Torgeir Micaelsen (Ap), kaller sammenskrivingen et magaplask. - De lister opp de punktene de har kritisert regjeringen for i årevis, og bygger opp til et klimaks. Men når de kommer til handlingsregelen og grunnplanken for pengebruk, blir det et totalt magaplask. Da lar Høyre Frp skrive sin egen merknad om handlingsregelen, og gjør det klart at den ikke ligger fast, men skal forhandles om. Det er alvorlig, sier Micaelsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer