Vil ta sosialhjelp fra kriminelle

Politikere i Oslo vil ta sosialhjelpen fra tiggere, narkomane og kriminelle. De mener at hovedstadens svakeste ikke har rett til sosialhjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver

Avis1.

Mister retten på støtte

Ifølge Avis1 er forslaget lagt frem av et tverrpolitisk utvalg med Oslo-politikere, Oslo kommunes kontrollutvalg. Forslaget er lagt frem for bystyret i Oslo, og Kommuneadvokaten er positiv.

Utvalget mener at folk som har inntekter som er nok til å livnære dem, skal miste sosialstøtten, selv om inntekten ikke er vanlig lønn for arbeid.

Blant annet kan dette bety at tiggere, prostituerte, narkomane og kriminelle ikke skal ha sosialhjelp.

- Hvis narkomane livnærer seg som kriminelle, så skal de ikke be samfunnet om penger, sier FrPs Arve Lønnum til Avis1 og legger til:.

- Skal disse få rane, bedra og lage faenskap for skikkelige mennesker og så få en pengesjekk i tillegg? Nei! De får slutte med den formen for inntekt.

Sparer penger

Avisa skriver at kommunen i så fall kan regne med å kutte tallet på sosiaklienter med 6000. Dét vil bety 260 millioner kroner spart for kommunen.

De 6000 som allerede befinner seg på bunnen av samfunnsstigen, skal ikke engang ha krav på ytelsene for samfunnets svakeste.

Normalt er det hovedsaklig skattbar inntekt og stipender som gir grunn for å trekke folks sosialhjelp tilbake.

Menneskesmugler fikk støtte

Bakgrunnen for forslaget fra Kontrollutvalget er at en sosialklient ble arrestert for menneskesmugling. Mannen hadde nytt godt av den ulovlige inntekten samtidig som han fikk sosialhjelp fra kommunen. Saken ble kjent da mannen ble arrestert.

Sosialtjenesten ble bedt om å kreve sosialpengene tilbake fra mannen, men skrev tilbake at dét hadde de liten lyst til. I begrunnelsen skriver ledelsen ved sosialtjenesten at de «ikke kan avslå en søknad om økonomisk sosialhjelp under henvisning til at klienten kan leve av midler fra straffbar virksomhet».

Kommuneadvokaten mente imidlertid at personer som kan leve av inntekt fra kriminell virksomhet, ikke fyller kravene for å få sosialstøtte. Saken ble anmeldt.

UTEN SOSIALHJELP: Oslo-politikere mener narkomane og prostituerte ikke har krav på sosialhjelp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer