Mann skutt og drept av politiet

- Vil ta tid å konkludere

Etter å ha forskanset seg i åtte timer, ble en mann i 60-åra skutt og drept av politiet på Hadeland mandag kveld. Spesialenheten forteller at hendelsen vil ta tid å etterforske.

UNDERSØKELSER: Kripos gjør undersøkelser på tomta og hytta der politiet skjøt og drepte en mann mandag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UNDERSØKELSER: Kripos gjør undersøkelser på tomta og hytta der politiet skjøt og drepte en mann mandag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klokka 11.06 mandag aksjonerte politiet mot en bolig langs fylkesvei 55 på Jaren i Hadeland. Oppdraget begynte som en såkalt velferdssjekk, der politiet skulle bistå helse.

Etter åtte timers forhandlinger og det som skal ha vært flere trusler fra mannen, ble han skutt og drept av politiet i 19-tida mandag. Han skal da ha angrepet politiet med en motorsag. Mannen, som var i midten av 60-åra, ble erklært død på stedet kort tid etter.

Spesialenheten for politisaker etterforsker nå hendelsen.

Da Dagbladet var på åstedet tirsdag var krimteknikere i hvite dresser i full gang med å undersøke åstedet, med hovedfokus på inngangspartiet og vinduet til hytta. Det ble også holdt vakthold på stedet.

- Obduksjon av avdøde

Onsdag forteller etterforskningsleder Helle Gulseth i Spesialenheten at de tirsdag ble ferdig med alle sine undersøkelser på åstedet.

- Nå jobber vi med generell etterforskning, vi tar avhør av de involverte og det vil foregå en obduksjon av avdøde, sier hun til Dagbladet.

Gulseth forteller videre at de i denne saken har fått bistand av Kripos til kriminaltekniske undersøkelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer