Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ta tilbake statsborgerskap

Siv Jensen og Fremskrittspartiet vil ta statsborgerskap fra de som reiser til utlandet for å delta i krig.

VIL KASTE UT TERRORISTER:  Siv Jensen og Fremskrittspartiet ta det norske statsborgerskapet fra de som reiser til utlandet for å delta i krig. - Vi vil sende dem tilbake dit de kommer fra, slår Siv Jensen fast. Foto: Jacques Hvistendahl
VIL KASTE UT TERRORISTER: Siv Jensen og Fremskrittspartiet ta det norske statsborgerskapet fra de som reiser til utlandet for å delta i krig. - Vi vil sende dem tilbake dit de kommer fra, slår Siv Jensen fast. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Jensen vil ikke si noe om de hemmelige møtene i Den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen. Men etter den hemmelige orienteringen fra statsrådene Anne-Grete Strøm-Erichsen og Grete Faremo, og uttalelser i det offentlige rom fra generalløytnant Kjell Grandhagen og PST gjør at Siv Jensen og Fremskrittspartiet vil frata mulige terrorister det norske statsborgerskapet.

Vil ta statsborgerskap
- De som har fått norsk statsborgerskap og beholdt sitt gamle vil ta fra det norske. De som har fått statsborgerskap på feil grunnlag vil vi også frata det norske, og sende dem til hjemlandet, seir Jensen.

Hun viser til at Europarådskonvensjonen  åpner for å frata statsborgerskap.

-Jeg ser ingen grunn til at de som har søkt om beskyttelse og opphold i Norge, skal komme hit for så å reise utenlands for å krige. De skal ut, sier Siv Jensen.

Penger til PST
Fremskrittspartiet foreslår i sitt alternative statsbudsjett å gi 20 millioner kroner ekstra til PST.

- Er ikke det et heller «puslete» beløp?

- Hvis regjeringen vil gi mer, så skal vi møte dem med applaus, sier Siv Jensen.

Hun er svært kritisk til at Stortinget ikke får detalj kunnskaper om PSTs ressursbehov.

- Det er Stortinget som vedtar budsjettene. Nå - sist i Janne Kristiansens intervju med 22. julikommisjonen - kommer det fram at PST mangler ressurser. Sikkerhet er for viktig, til at vi kan godta at sikkerhetstjenesten ikke får de midlene de trenger. Den økende terrortrusselen viser at vi må handle nå, sier Siv Jensen.

Tiltakspakke
Frp krever nå at det iverksettes en ny tiltakspakke mot terror.

- Nå flere titalls personer med opphold i Norge reiser til andre land for å delta i krigføring sammen med terrornettverket al-Qaida må det få konsekvenser, sier Jensen og foreslår:

* Styrke overvåkningskapasiteten knyttet til terrormistanke ved PST og Oslopolitiet   * Senke terskelen for overvåkning av mistenkte terrorister.   * Opprette en egen sikkerhetskomité på Stortinget.   * Endre loven slik at planlegging av soloterrorisme gjøres straffbart.   * Gjøre reiser til treningsleire for terror til en straffbar forberedelseshandling til terrorvirksomhet. * Utvise og frata det norske statsborgerskapet fra de som reiser ut for å delta i krig.