Vil ta trygden fra innvandrerforeldre

Mazyar Keshvari (Frp) vil ha straff når barna ikke kommer på skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Foreldre som holder barna sine borte fra skolen bør miste støtteordninger, mener nestleder for Fremskrittspartiets bystyregruppe i Oslo, Mazyar Keshvari.

- Hvert år er det dessverre slik at en rekke barn og unge med innvandrerbakgrunn ikke kommer tilbake til skolestart etter sommerferien. Skolene bruker store ressurser på å finne ut hva som har skjedd med disse barna, men har ikke tilstrekkelig med virkemidler for å få informasjon fra foreldrene, sier Keshvari, som selv kom til Norge som flyktning fra Iran.

Han krever flere tiltak fra regjeringen for å følge opp barna som mangler. Foreldre som holder barna borte fra skolen uten gyldig grunn bør fratas sosialstøtte og barnetrygden bør omgjøres til studiestøtte for barn mellom 15 og 18 år, mener han. Da vil ikke barn som går i videregående skole få utbetalt barnetrygd.

Han vil også ha et nasjonalt register som viser hvilke elever i grunnskolealder som ikke går i norsk skole og ber regjeringen nedsette et kompetanseteam som skal lage en plan for hvilke sanksjoner som skal rettes mot foreldre som holder barna borte fra skolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer