Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ta ut tiltale mot ballong-guttens foreldre

Kan komme til å kreve erstatning for enorm redningsaksjon. Politiet vil også etterforske om det hele var et PR-stunt.

KAN BLI SIKTET: Politiet vil ta ut siktelse mot Richard Heene etter den dramatiske redningsaksjonen, der mange fryktet Falcon (6) hadde falt ut av ballongen underveis. AP Photo/David Zalubowski
KAN BLI SIKTET: Politiet vil ta ut siktelse mot Richard Heene etter den dramatiske redningsaksjonen, der mange fryktet Falcon (6) hadde falt ut av ballongen underveis. AP Photo/David Zalubowski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det var fryktet at Falcon Heene (6) var om bord da familiens ballong fløy av gårde torsdag, men da ballongen landet, var gutten søkk borte.

Det viste seg til slutt at han hadde gjemt seg på loftet over garasjen hjemme.
 

Familien kjent fra tidligere
Familien Heene er godt kjent som eksentrikere i lokalmiljøet, og blant annet vært med på et amerikansk realityprogram, i ettertid av ballongferden har det gått rykter om at hele hendelsen kan ha vært et PR-stunt. Politiet mente først at dette var lite sannsynlig, men nå virker det som affæren har fått en ny vending.  

Sheriffen i Colorado uttalte natt til søndag at det ville bli reist tiltale mot guttens foreldre, og en etterforskning skal settes i gang for å finne ut om hvorvidt det hele var et PR-stunt.  

Sheriff i Larimer County, Jim Alderden, kunne fortelle at det i tilfelle ville være snakk om mindre forseelser familien kunne bli siktet for.  Det skal også gjennomføres husransakelse i Heene-familiens hjem, men det vil ikke bli foretatt pågripelser, opplyser Alderden.

Dersom det viser seg at dramaet var iscenesatt, vil politiet kreve erstatning.  

Fryktet for guttens liv
Ballongferden, da altså uten Falcon (6), vakte enorm oppsikt verden over, hele USA fulgte med på en UFO-lignende heliumsluftsballon som svevde flere hundre meter i lufta over Colorado. Det ble fryktet at den seks år gamle gutten Falcon Heene, hadde klatret inn i en kurv under ballongen.  

Heliumballongen sto i bakgården til familien Heene i Fort Collins utenfor Denver i Colorado, og var ifølge politiet et familieprosjekt de jobbet med.

Da alle trodde på en lykkelig slutt ved at ballongen landet på en åker ved Dia like ved Denver, ble ikke 6-åringen funnet. Det ble lenge fryktet at gutten hadde falt ut under den dramatiske reisen flere hundre meter over bakken.  

Det viste seg senere at 6-åringen hadde gjemt seg på familiens loft.   Richard Heene iscenesatte for øvrig en ganske så bisarr pressekonferanse lørdag kveld norsk tid. Han hadde tilkalt pressen og fortalt han hadde fått altfor mange spørsmål til å svare på dem alle, med seg ut hadde han en pappeske.  

- Jeg skal plassere denne boksen utenfor. Vær så snill å skriv ned deres spørsmål og legg dem i esken. Så skal dere få svar senere i dag. Jeg aner ikke hva som sies på nyhetene, jeg har ikke kabel-tv, sa Richard Heenes til et mildt sagt fortumlet pressekorps.

FRYKTET BALLONGULYKKE: Ballongen ble funnet - men ikke Falcon (6). Nå er gutten også kommet til rette. Foto: AFP PHOTO/FOX NEWS/Scanpix
FRYKTET BALLONGULYKKE: Ballongen ble funnet - men ikke Falcon (6). Nå er gutten også kommet til rette. Foto: AFP PHOTO/FOX NEWS/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling