Vil tape hundrevis av millioner dollar dersom diskriminerende toalettlov ikke blir spylt ned

Justisdepartementet mener loven, som fikk internasjonale musikkstjerner til å avlyse konserter i delstaten, bryter med amerikanske borgerrettigheter.

PROTESTER: Reaksjonene har vært sterke mot toalettloven i Nord-Carolina. Foto: REUTERS/Jonathan Drake
PROTESTER: Reaksjonene har vært sterke mot toalettloven i Nord-Carolina. Foto: REUTERS/Jonathan Drake Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Den kontroversielle loven, som har fått tilnavnet «toalettloven», er blitt møtt med massive protester siden guvernør Pat McCrory signerte den i mars. Demonstrantene mener den diskriminerer transpersoner.

Loven pålegger nemlig alle å benytte offentlige toaletter og garderober som korresponderer med deres biologiske kjønn, ikke kjønnet vedkommende identifiserer seg med. Loven forbyr også lokale myndigheter å vedta ikke-diskriminerings-regler.

President Barack Obama sa i april at loven i Nord-Carolina og en liknende lov i Mississippi er gale og bør endres. I dag kom brevet fra det føderale amerikanske justisdepartementet til McCrory.

- Diskriminerende Departementet legger ingenting imellom og sier at loven er diskriminerende. De mener loven bryter med borgerrettighetsloven som forbyr diskriminering i utdanning og i yrkeslivet basert på kjønn, melder en rekke amerikanske medier, deriblant CNN.

I brevet har guvernøren fått frist til 9. mai med å avgjøre hva han vil gjøre for å rette opp disse bruddene, melder CBS.

Dersom delstaten ikke foretar seg noe, risikerer de å bli saksøkt av justisdepartementet og tape hundrevis av millioner av dollar i føderale utdanningsoverføringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer