Vil telefon- avhøre Bach

Konkursgranskerne vil gå utradisjonelle veier for å få oversikt over gjelda til Ole Christian Bach og hans ekssamboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/BERGEN (Dagbladet): Nå ønsker bostyret å avhøre Bach på telefon - om nødvendig fra hemmelig sted i utlandet. Alle venter på Bach. Det gjør også bobestyrer, advokat Tom Hugo Ottesen, i konkursboet til Bachs ekssamboer. Bostyret er blitt utålmodig, og Ottesen vil forsøke å få Bach på banen selv om han er på flukt fra politiet.

- Jeg vil ta kontakt med hans advokat for å prøve å få til en avtale slik at vi kan ha en telefonkonferanse med Bach. Det er viktig for å få avklart en rekke forhold i konkursboet til hans ekssamboer, sier advokat Tom Hugo Ottesen til Dagbladet.

Vil ikke vente

- Vi trodde at Bach ville melde seg. Men det er ikke noe tegn på at han vil tilbake til byen. Formelt sett er det Bachs ekssamboer som er slått konkurs. Men med unntak av noen telefonregninger og smågjeld, er det ingen tvil om at det er finansplayboyen som står for gjelda. Kravene i boet er på godt over 50 mill. Hva er hva og hvem er hvem? Det er spørsmål som får konkursjegerne til å klø seg i hodet.

- Vi har ikke gått inn for å prøve de enkelte kravene så langt. Bach har en nøkkelrolle og kan gi svar på flere av våre spørsmål. Blant annet er det snakk om i hvilken grad kreditorer har fått tilbake penger, sier advokat Ottesen.

Stiller opp!

Og bostyret får napp på sin originale framgangsmåte. Bachs advokat Håkon Ø. Schiong stiller seg positiv til forslaget fra bobestyrer:

- Hvis jeg får en slik oppfordring fra advokat Ottesen, vil jeg legge alt til rette for å få gjennomført en telefonkonferanse med min klient. Ole Christian Bach har tidligere sagt til meg at han ønsker å bidra til en oppklaring i forhold til ekssamboerens bo, sier Schiong.

 TELEFON:  Jagede Ole Christian Bach vil trolig ta telefonen og snakke med bobestyrer Tom Hugo Ottesen. Han strever med å få klarhet i konkursboet til Bachs ekssamboer. Foto: Tor Arne Dalsnes
TELEFON: Jagede Ole Christian Bach vil trolig ta telefonen og snakke med bobestyrer Tom Hugo Ottesen. Han strever med å få klarhet i konkursboet til Bachs ekssamboer. Foto: Tor Arne Dalsnes Vis mer