- Vil tenke på hvordan vi lever livet vårt

Søstrene Amalie og Marlene Myrtvedt (21) håper at de raskt skal få svar på hva som har skjedd med venninna Anja.

 STORT SAVN:  Marlene og Amalie Myrtvedt (til høyre) vil savne sin gode venninne Anja Weløy Aarseth som er funnet drept i Ålesund. Foto: Leif Stang/Dagbladet.
STORT SAVN: Marlene og Amalie Myrtvedt (til høyre) vil savne sin gode venninne Anja Weløy Aarseth som er funnet drept i Ålesund. Foto: Leif Stang/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/ÅLESUND (Dagbladet): Etter å ha vært i møter med familien i går kveld, kom bistandsadvokat Einar Råen med en klar oppfordring på familiens vegne. De ber dem som vet noe om hva som kan ha skjedd med 21-åringen om å melde seg.

- Den nærmeste familien ønsker å oppfordre gjerningsperson eller gjerningspersoner om å melde seg for politiet. De ønsker også at vitner som kan ha observert noe om å ta kontakt med politiet, sier advokat Einar Råen i Advokatfirmaet Råen til Dagbladet.

Identifikasjon Anja Weløy Aarseth (21) ble meldt savnet av familien torsdag i forrige uke etter at hun la ut på en treningstur på byfjellet Aksla i Ålesund kvelden før.

Ingen har med sikkerhet sett Anja siden hun dro fra bestemora si i 19-tida onsdag og parkerte bilen like ved Fagerlia barnehage.

Politiet mener at det er Anja som etter sannsynlighet er kvinnen som ble funnet død lørdag, men har fremdeles ingen 100 prosent sikker identifikasjon av avdøde.

Tenker på familien - Vi tenker på familien hennes, kjæresten, alle de nærmeste og andre venner som har hatt mye god kontakt med Anja. Det er så vanskelig for oss å forstå at hun er borte. Vi blir litt skremt av dette, og vil nå sikkert tenke mer på hvordan vi lever våre egne liv i framtida, sier Amalie og Marlene Myrtvedt til Dagbladet.

Amalie og Marlene har gått i samme klasse som Anja på Storetvedt ungdomsskole fra 2006 til 2008.

De delte også noen fag med henne på Fana gymnas fra 2008 til 2011.

Det er liten tvil om at Anja vil bli dypt savnet.

Det siste selskapet - Vi hadde mye kontakt og har regnet henne som en av våre aller beste venninner. Vi klarer ikke i dag å tenke på hva som kan ha skjedd med henne. Vi vil det heller ikke. Det aller viktigste for oss nå er at vi får en rask oppklaring, sier Amalie og Marlene.

For en måned siden var de sammen med Anja og rundt 20 andre venninner i et bursdagsselskap. Det ble den siste gangen de så henne.

De husker venninnen som en aktiv ungdom, som i tillegg til skolearbeid, jobbet på Løyten Lys på Fjøsanger og i Posten, i tillegg spilte hun fotball på Bønes IL.

I går kveld skulle den savnede 21-åringen ha spilt kamp for fotballaget, men kampen ble naturlig nok avlyst. Før herrelaget spilte kamp i går kveld, markerte de med et minutts stillhet rundt midtsirkelen.

- De som kjente henne aller best, tar det jo svært tungt, og det er jo også noe av grunnen til at kampen ble avlyst. Derfor har vi også en markeringen, sier styreleder i Bønes, Christian Kanzler til TV 2.

Vakre minneord Like ved der Anja parkerte bestemorens bil før hun dro på løpetur, på turstien ved Fagerlia barnehage, har flere venner av henne lagt ned fargerike blomster, et vakkert smykke som symboliserer fred, små hvite telys og det står skrevet noen vakre minneord om deres kjære venninne.

«Sov godt engelen vår! Vi er kjempe glad i deg, tenker på deg hele tiden! Du vil bli savnet og aldri glemt!», står skrevet på arket som ligger under et hjerte av telys.

- Jeg savner henne veldig, vi snakket mye om at når hun kom til Bergen neste gang, skulle vi trene og løpe sammen. Det gledet jeg meg veldig til, sier en nær venninne av Anja.

Lys i styrtregnet Flere av hennes klassekamerater var i går kveld også samlet til en markering med lys i styrtregnet ved Høgskolen i Ålesund.

Der holdt de rundt hverandre og alle la ned hver sin rose for å symbolisere sin kjærlighet til Anja.

- Døden har plutselig kommet så nær oss. Det snakker vi om nå, og så blir vil engstelige. Vi kommer ikke til å jogge alene om kvelden etter dette, sier søstrene Myrtvedt.

- Engstelige Søstrene sier at de svært gjerne vil oppfordre de eller den som har forvoldt venninnens død om å melde seg for politiet.

- Vi kan ikke forstå noe annet at det må være best for den eller de å få snakket ut om det som har skjedd, og på den måten få gitt en forklaring til Anjas familie og alle hennes venner.

- Vi sitter igjen med mange gode minner. Hun kommer til å bli et stort savn for oss. 

 HÅPER PÅ BILDER:  Politiet vil ta kontakt med eiere av overvåkningskameraer fra Ålesund sentrum. De skal allerede ha sikret seg bilder fra overvåkningskameraer. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
HÅPER PÅ BILDER: Politiet vil ta kontakt med eiere av overvåkningskameraer fra Ålesund sentrum. De skal allerede ha sikret seg bilder fra overvåkningskameraer. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer