Vil terrorisere Det hvite hus

Amerikanske demonstranter varsler drastiske tiltak i kampen mot krig. Det hvite hus og Kongressen skal bombes med telefoner, e-post og fakser, og risikerer å bli satt ut av spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet er å bli mest mulig lagt merke til ved å gjøre arbeidsdagen begge steder helt uutholdelig for beslutningstakerne som jobber der.

Det var koalisjonen «Win without war» som varslet aksjonen på en pressekonferanse i Washington i går.

- I forrige uke marsjerte vi i gatene. Til uka skal vi inn i værelsene til det offisielle Washington, sa lederen Tom Andrews til Associated Press.

Den «virituelle marsjen» skal skje i kontortiden 26. februar. Folk blir oppfordret til å registrere seg på organisasjonens hjemmeside for å få en avtale for når de skal ringe, slik at telefonterroren blir jevnt fordelt ut over dagen.

- Vi håper på tusenvis av samtaler, sa Andrews. Han er sjøl tidligere kongressmann.

Koalisjonen «Win without war» består av mer enn 30 forskjellige protestgrupper. Med seg i anti-krigsprotestene har de også en rekke Hollywood-kjendiser, som Martin «Presidenten» Sheen, Matt Damon, Kim Basinger og Jessica Lange.

<B>MÅLET: </B>Det hvite hus i Washington er målet for telefonterroristene. Blir aksjonen omfattende, kan verdens viktigste hus risikere å bli satt ut av spill.