Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil teste uniform på ungdomsskole

For å dempe merkepresset.

 BRITISK STIL:  Norske ungdommer kledd i britisk skoleunformstil i forbindelse med lanseringen av boka Harry Potter og Føniksordenen i 2003.
Arkivfoto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
BRITISK STIL: Norske ungdommer kledd i britisk skoleunformstil i forbindelse med lanseringen av boka Harry Potter og Føniksordenen i 2003. Arkivfoto: Heiko Junge, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asker Arbeiderparti vil ha et prøveprosjekt med skoleuniform på en ungdomsskole i kommunen. Målet er å se om det kan dempe merkepresset.

- Vi ønsker at Asker skal teste et forsøk med uniform på én ungdomsskole. Vi tror skoleuniform kan være med på å demme opp for økt kjøpe- og merkepress, sier Marianne Riis Rasmussen, leder i Asker Arbeiderparti, til Budstikka.

Riis Rasmussen mener et prøveprosjekt er viktig for å måle om uniform kan ha effekt på presset.

- Jeg tror ungdommene er positivt innstilt til dette og at de egentlig ikke ønsker klespress, sier Ap-lederen.

Konsekvensanalyse Arbeiderpartiet foreslår i tillegg at politikerne skal be rådmannen se på konsekvensene av en eventuell innføring av skoleuniform for alle skolene.

Rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim, er blant skolefolk som har tatt til orde for å innføre skoleuniform.

- Det vil være naturlig å evaluere prøveprosjektet. Vi må finne en måleindikator som gjør at man kan se effekten av det. Dersom prosjektet er vellykket, ser jeg for meg at alle skoler i Asker skal ha uniform, sier Marianne Riis Rasmussen.

Høyre-nei Men Høyres Marianne Knarud, som leder komité for oppvekst i Asker, har allerede sagt nei til skoleuniform.

- Det har vi ikke tradisjon for i Norge i det hele tatt. Dette er ikke noe vi kan regulere oss ut fra, her må foreldrene ta sitt ansvar og være gode rollemodeller, sa hun om saken til Budstikka i slutten av november.

Ap-politiker Riis Rasmussen mener det likevel er håp for en forsøksordning.

- Jeg vet at man ikke er enig i dette innad i Høyre. Det er viktig at vi får en diskusjon om temaet, for vi kan ikke bare avfeie klespresset i skolen, sier hun.

(NTB).