Vil testes av løgndetektor

Lars Grønnerød (43) må alternere mellom fengsel og rettssalen de to første ukene av Orderud-saken i Nes herredsrett. I dag framstilles 43-åringen for forlenget varetekt i en amfetaminsak. I Orderud-saken er han villig til en løgndetektortest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er fire uker siden Grønnerød ble arrestert ved Frognerparken med om lag ett kilo amfetamin, etter at han hadde forsøkt å kjøre fra politiet. Oppbevaring av narkotikaen har 43-åringen erkjent.

I Orderud-saken står han imidlertid bom fast på at han har forklart sannheten, og overfor politiet har han altså gjort det klart at han er villig til å underkaste seg en løgndetektortest.

- Det er Kristin som er en løgner, forklarer Lars.

Egenrapport

Kriminalpolitiet mener imidlertid at det er Kristin som snakker sant om et helt sentralt punkt om hva som skjedde i selskapet på Orderud gård lille julaften 1998.

Kristin forklarer til etterforskerne at hun hørte at Lars, Per og Veronica Orderud sto og snakket sammen om at noen skulle drepes. Dette har både Lars og ekteparet på det mest bestemte tilbakevist.

En omfattende politirapport viser imidlertid at Lars seinhøsten 1999 skal ha bekreftet denne historien. Dette skjedde angivelig i forbindelse med at han fikk en samtale med Kristin, mens de begge fortsatt satt i varetektsfengsel for trippeldrapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer