Vil testes av løgndetektor

Lars Grønnerød (43) må alternere mellom fengsel og rettssalen de to første ukene av Orderud-saken i Nes herredsrett. I dag framstilles 43-åringen for forlenget varetekt i en amfetaminsak. I Orderud-saken er han villig til en løgndetektortest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fire uker siden Grønnerød ble arrestert ved Frognerparken med om lag ett kilo amfetamin, etter at han hadde forsøkt å kjøre fra politiet. Oppbevaring av narkotikaen har 43-åringen erkjent.

I Orderud-saken står han imidlertid bom fast på at han har forklart sannheten, og overfor politiet har han altså gjort det klart at han er villig til å underkaste seg en løgndetektortest.

- Det er Kristin som er en løgner, forklarer Lars.

Egenrapport

Kriminalpolitiet mener imidlertid at det er Kristin som snakker sant om et helt sentralt punkt om hva som skjedde i selskapet på Orderud gård lille julaften 1998.

Kristin forklarer til etterforskerne at hun hørte at Lars, Per og Veronica Orderud sto og snakket sammen om at noen skulle drepes. Dette har både Lars og ekteparet på det mest bestemte tilbakevist.

En omfattende politirapport viser imidlertid at Lars seinhøsten 1999 skal ha bekreftet denne historien. Dette skjedde angivelig i forbindelse med at han fikk en samtale med Kristin, mens de begge fortsatt satt i varetektsfengsel for trippeldrapet.

Etterforskeren som skrev rapporten, mener at Kristin og Lars snakket sammen om juleselskapet, og at Lars bekreftet at hennes versjon om den omtalte samtalen om drap var korrekt.

Møtet skjedde i Drammen, der Kristin satt i varetekt. På vei tilbake til Oslo, der Lars satt i varetekt, skal Lars - ifølge etterforskeren - ha bekreftet at Kristin versjon var korrekt.

Etterforskeren har nedtegnet dette i en såkalt egenrapport, og han blir et meget sentralt vitne i Orderud-saken på denne bakgrunn.

Fengsles på nytt

Lars hevder at han aldri har sagt det etterforskeren har skrevet ned om denne delen av juleselskapet.

Narkotikapolitiet i Oslo begjærer i dag Grønnerød varetektsfengslet for tre uker.

SLIPPER IKKE UT: Lars Grønnerød