Vil tette atomlekkasje med avispapir og sagflis

Desperate ingeniører i Fukushima. I dag ble radioaktivt vann 500 ganger over lovlig verdi dumpet i Stillehavet.

HER LEKKER  RADIOAKTIVETEN:  Denne sprekken (fotografert fra tørt tak) etter jordskjelvet går tvers gjennom kjølebassenget under reaktor 2. Nå prøver ingeniørene å tette med sagflis og opprevet, makulert avispapir.  Betong og et sterkt ekspanderende polymer-stoff har ikke greid jobben.  FOTO: REUTERS/SCANPIX.
HER LEKKER RADIOAKTIVETEN: Denne sprekken (fotografert fra tørt tak) etter jordskjelvet går tvers gjennom kjølebassenget under reaktor 2. Nå prøver ingeniørene å tette med sagflis og opprevet, makulert avispapir. Betong og et sterkt ekspanderende polymer-stoff har ikke greid jobben. FOTO: REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Japanske ingeniører og redningsmannskaper jobber fortsatt desperat for å tette jordskjelvsprekken som leder radioaktivt kjølevann fra Fukushima-kraftverket rett ut i Stillehavet.

Det var først lørdag at en sprekk i betongen rundt kjølebassenget til reaktor 2, opptil 20 centimeter bred, ble lokalisert som hovedkilden til lekkasje.

De første forsøkene på å tette sprekken og bassenget med betong, virket ikke. Betongen størkner rett og slett ikke i vannmassene.

Vidunderstoff virker ikke Myndighetene tør ikke stoppe vannkjølingen av reaktor 2. Da kan skadene bli enda verre.

I går startet ingeniørene et nytt forsøk med å et ekstrem ekspanderende polymer-stoff, som skal utvide seg 50 ganger i kontakt med vann.

Det har heller ikke tettet lekkasjen, og i dag har redningsmannskapene forsøkt å dette med både sagflis og makulert avispapir, som er revet opp i småbiter.   Heller ikke det har virket foreløpig, skriver nyhetsbyrået AP.

Pest eller kolera I morges japansk tid måtte myndighetene ta en beslutning i klasse med å velge mellom kolera og pest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer