Vil til bunns i hemmelig arkiv

Gahr Støre vil bringe på det rene at UD ikke har brutt norsk lov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jonas Gahr Støre vil til bunns i saken om det sensitive personalarkivet som har eksistert i UD, og som har fått stor oppmerksomhet i pressen i dag.

- Jeg trenger mer informasjon om arkivet. Det er ikke grunn til å tro at UD har hatt en arkivførsel i strid med norsk lov, men jeg skal sørge for å bringe det på det rene, sa Støre på en pressekonferanse i ettermiddag.

Les mer på UDs hjemmesider.

Eksisterte på 70-tallet

Utenriksministeren var ikke kjent med det hemmelige personalarkivet før han mottok rapporten fra konsulentfirmaet som har gransket arbeidsmiljøet og den påståtte mobbekulturen i UD.

- Vi vil nå sørge for at alle ansatte i UD får god og troverdig informasjon om hvordan personalinformasjon er lagret.

Støre sier han ikke kjenner startdatoen for det hemmelige personalarkivet, men har mottatt informasjon om at det eksoisterte på 70-tallet.

- Jeg er kjent med at UD var i kontakt med Datatilsynet i forhold til konsesjon for denne arkivføringen og med sivilombudsmannen for å undersøke om denne praksisen var holdbar.

VIL RYDDE OPP: Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil finne sannheten om det hemmelige personalarkivet i UD. Foto: Nina Hansen
VIL RYDDE OPP: Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil finne sannheten om det hemmelige personalarkivet i UD. Foto: Nina Hansen Vis mer

Statsråden ønsker også å få klarhet i omstendighetene rundt avviklingen av arkivet. Arkivet er gjennomgått og mye av innholdet er overført til vanlige personalmapper. Deler av innholdet, som blant annet skal dreie seg om psykologbesøk, skal være makulert.

40-60 tilfeller

- Det skal være snakk om 40-60 tilfeller hvor det har vært et skille mellom vanlig personalinformasjon og sensitiv informasjon, forteller Jonas Gahr Støre.

Da utenriksministeren overtok den politiske ledelsen i departementet, var nyheten om en mobbekultur i UD allerede ute.

- Allerede andre arbeidsdag sa jeg at det er nulltoleranse for sånt. Arbeidsmiljø er et ledelsesansvar. Det er mitt ansvar, utenriksrådens og andre lederes ansvar. Vi ser at mobbingen har vært knyttet til lederansvar. Derfor vektlegger vi dette sterkere i ansettelser i dag, sier Støre.