Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil tilbake til Hjelmeland

39-åringen som tok 25 barn og ti voksne som gisler i Hjelmeland er såret over uttalelsene om at han er uønsket i hjembygda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordfører Terje Thornquist er en av dem som har uttalt at gisseltakeren bør holdes borte fra bygda i lang tid. Også psykologer har støttet ordføreren i bygda som ble verdenskjent mens gisseldramaet pågikk i en barnehage 15. mai.

- Dette er uttalelser som sårer meg, og jeg reagerer på måten det sies på. Jeg vil tilbake til Hjelmeland når dette er ferdig, sier 39-åringen i et åpenhjertig intervju med Rogalands Avis.

Mannen overga seg etter elleve timer i barnehagen, og sitter varetektsfengslet i Åna kretsfengsel på Nærbø, to-tre timers bil- og ferjetur unna Hjelmeland.

39-åringen mener selv at gisseldramaet fikk helt andre og større dimensjoner enn han hadde forventet. Han hevder også at dramaet opplevdes større på utsiden enn inne i barnehagen.

- Barna så aldri våpenet. Ungene fikk leke, og de som begynte å bli leie fikk gå hjem. Bare de minste barna, som uansett ikke ville forstå alvoret i situasjonen, ble igjen. Dette var etter anbefaling fra det gjenværende personalet. Jeg lekte med barna og de spurte meg om mye morsomt, sier 39-åringen til Rogalands Avis.

Mannen mistet omsorgsretten til to gutter på 10 og 13 år etter at han ble anmeldt av sin ekskone for voldtekt. Han har forklart at han startet gisseldramaet for å få satt søkelys på sin egen håpløse situasjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling