Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil tilbake til politikken

- Nå vil jeg tilbake til politikken, sier KrF-politiker Helge Kindervåg til Dagbladet.no. Statsadvokaten ga han påtaleunnlatelse for beføling av en kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helge Kindervåg sier til Dagbladet.no i dag at han er glad for at saken nå er ferdig etterforsket. Han vil tilbake til politikken.

- Dersom partiet vil ha meg, ønsker jeg å gå tilbake til politikken nå. Jeg har mer å gi for partiet, sier han til Dagbladet.no.

Han synes kjennelsen fra Statsadvokaten i Rogaland er helt grei. Han aksepterer avgjørelsen og kommer ikke til å påkjære den. Han er fornøyd med at han ikke fikk bot for forholdet.

Politietterforskningen av politikeren Helge Kindervåg fra KrF er avsluttet. Statsadvokatene i Rogaland har i følge NRK sendt ut en pressemelding i formiddag der de forteller at Kindervåg har fått påtaleunnlatelse for å ha befølt en kvinnes bryster i september 2001.

Påtaleunnlatelse er den mildeste formen for formell straff. Det betyr at påtalemyndighetene unnlater å reise straffesak for domstolene, selv om de mener at mistenkte er skyldig. Han får det på rullebladet men blir ikke ytterligere straffet.

Kindervåg ble anmeldt i kjølvannet av voldtektsanmeldelsen mot politikerkollega Jan Birger Medhaug. Kindervåg støttet Medhaug i den saken.