AstraZeneca-vaksinen:

Vil tilby egne pasienter AstraZeneca

Reiselege Gunnar Hasle har sendt en søknad til FHI om å få AstraZeneca-doser, som han igjen kan tilby sine pasienter.

REISELEGE: Gunnar Hasle er spesialist i infeksjonssykdommer, og driver Reiseklinikken i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
REISELEGE: Gunnar Hasle er spesialist i infeksjonssykdommer, og driver Reiseklinikken i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gunnar Hasle, som driver Reiseklinikken i Oslo, sendte torsdag en søknad til FHI om å få kjøpe eller få AstraZeneca-doser, som han igjen kan tilby sine pasienter.

I eposten skriver Hasle:

«Tiden er inne. I og med at AZ-vaksinen nå er tatt ut av vaksinasjonsprogrammet: Kan jeg nå få ta den inn på Reiseklinikken til dem som vil ha den?»

- Jeg mener man kunne hatt en frivillig ordning, der den som vil ha vaksinen fort, for å kanskje kunne få et reisepass eller bare leve normalt, kunne betalt for å få den hos en privat klinikk, som min, utdyper Hasle til Dagbladet.

Aktuelt med frivillighet

AztraZeneca-vaksinen er godkjent for bruk i Norge, men er midlertidig tatt ut av bruk. Et ekspertutvalg er nå satt ned for å vurdere risikoen ved å ta i bruk denne vaksinen, som er stoppet etter alvorlige bivirkninger. Gruppa skal levere sin rapport 10. mai.

I går uttalte helseminister Bent Høye at det kan bli aktuelt at folk som frivillig sier ja til AstraZeneca-vaksinen, kan få den. Dette er blant temaene som ekspertgruppen skal vurdere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer