KJØREOPPLÆRING: Kommunalministeren ønsker førerkortopplæring i skolene.

Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
KJØREOPPLÆRING: Kommunalministeren ønsker førerkortopplæring i skolene. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Vil tilby lappen på skolen

Forsøksordning med førerkortopplæring ved ti skoler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Kommunalministeren ønsker på sikt på sikt å tilby førerkortopplæring på alle videregående skoler. Nå blir det forsøksordning ved ti skoler ti fylker.

- Vi har allerede veldig positive erfaringer fra et forsøksprosjekt, men nå blir det nye forsøk. På sikt ønsker jeg meg en ordning ved alle landets videregÃ¥ende skoler, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

Den tidligere samferdselsministeren sier erfaringene viser at førerkortopplæring ved skoler gir lav strykprosent. I tillegg blir fravær og kostnader ved kjøretimene redusert. De nye forsøksprosjektene skal vare i tre år.

- Så må vi gjennomføre en evaluering, sier Navarsete og legger til at regjeringen må vurdere hvordan denne saken skal tas videre.

Det er satt av 200.000 kroner til ti forsøk ved videregående skolers lokaler i halvparten av landets fylker. For ikke å komme i konflikt med de elevenes rettigheter til opplæring i tråd med timefordelinger og de nasjonale læreplanene, må forsøkene gjennomføres etter skoletid.

Erfaringene fra prøveprosjektet viser at det er avgjørende at arbeidsdelingen mellom skole og trafikkskole blir avklart ved oppstart av tiltaket. (NTB)