SATANISTKLUBB: «After School Satan Club» er navnet på den omstridte fritidsklubben for barn. Klubben vil være en motvekt til en kristen klubb, og har nå kunngjort at de vil inn i flere skoler. Video: CNN Vis mer

Vil tilby satanistisk fritidsklubb  i amerikanske barneskoler:                 - De kan ikke stoppe oss

En organisasjon kalt «After School Satan Club» vil inn i barneskolene, som en motvekt til kristen fritidsklubb. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Noen skoler i USA tilbyr fritidsaktiviteter basert på kristendommen etter skoletid. Nå er det kommet en ny bevegelse som vil starte en nokså annerledes aktivitet for barna: En satanist-klubb.

Ikke uventet, har dette skapt reaksjoner.

I CNNs reportasje kommer det fram at organisasjonen har kunngjort at de prøver å få inn klubbene på skoler i ni byer landet over.

Skolene de vil inn i har én ting til felles: De har alle en «Good News Club». Klubben har, ifølge deres egen nettside, som formål å evangelisere barna, og å få dem til å leve etter guds ord.

Det er dette klubben, kalt «After School Satan Club», vil være en motvekt til.

- Dette er ateister som vil skremme andre foreldre

En talsmann fra moderorganisasjonen til den kristne klubben, Child Evangelism Fellowship i USA, Moises Esteves, sier til CNN at den satanistiske klubben bare er et stunt fra en gruppe mennesker som ikke tror på gud.

- Dette er ikke en klubb hvor man tilber djevelen. Dette er ateister som prøver å skremme andre foreldre med høygaffel og djevelhorn. Alt er laget for å skremme de kristne fritidsklubbene vekk fra skolene.

Vil ikke at barna skal leve med gudsfrykt

Folka bak satanist-klubben innrømmer at de vil være en motpart til de trosbaserte klubbene.

- Det er viktig at barn får en mulighet til å innse at det evangeliske materialet som nå sniker seg inn på skolene deres bare representerer én religion blant mange. Mens Good News Club fokuserer på indoktrinering og fyller dem med frykt for helvete og guds vrede, fokuserer «After School Satan Club» på den vitenskapelige bakgrunnen for hvorfor vi vet det vi vet om verden rundt oss, skriver de på nettsidene sine.

Se deler av den skumle videoen over.

Man kan stille spørsmål ved hvorvidt amerikanske skoler kommer til å ville godkjenne den satanistiske fritidsklubben for barn på skolene.

Til skepsisen svarer «After School Satan Club»:

- Siden det er ulovlig for skolene å diskriminere mot spesifikke religioner, eller å foretrekke andre, kan ikke klubben vår bli nektet på steder hvor kristne, eller andre religiøse klubber, opererer.

Klubben vil helst holde religion utenfor skolen

The Satanic Temple som vil drive «After School Satan Club», vil ikke inn i skoledistrikter hvor ikke den kristne «Good News Club» finnes.

Satanistklubben skriver på nettsidene sine at de egentlig ikke vil ha noen form for religion i skolene. De vil likevel være en motvekt til den kristne klubben:

- Når religion er tillatt i skolene, så vil det i verste fall bli et miljø hvor én religiøs stemme eksklusivt belærer barna, noe som gir en forståelse av at deres religion er en del av skolen. Når religion invaderer skolene, slik «The Good News Club» har gjort, vil vi kjempe for å forsikre mangfold og at religionsfriheten blir respektert.

Vil ikke kalle seg selv humanister

Noen stiller spørsmål ved hvorfor de ikke kan kalle seg noe annet enn akkurat satanister. På nettsidene til klubben forsvarer de navnevalget:

- Vi er satanister. Det er slik vi identifiserer oss, og slik vi vil fortsette å identifisere oss. (...) Det finnes dem som vil klage på at klubben i offentlige skoler ville blitt bedre under navnet humanisme, skeptisisme, eller hva som helst mindre kontroversielt enn satanisme. Vi er helhjertet uenige. Mens Good News Clubs prøver å invadere barns tanker med usunne skyldfølelser, så er en satanistisk fritidsklubb til for å demonstrere at det finnes en motstridende religiøs tro med ansvarlige, respektable og moralske mennesker som lever produktive liv, uten byrden av overtroisk frykt.

Krever ikke at barna er satanister

After School Satan Club understreker at de ikke er ute etter å konvertere barna til satanisme, men at målet deres er å undervise dem i vitenskap.

- After School Satan Clubs vil bli drevet av satanister i samsvar med våre verdier, men det blir ikke krevd av barna som deltar at de må identifisere seg selv som satanist, og vi vil heller ikke be dem om det.