Vil tilgi pepperkakeknuseren som tilstod i dag

Steinar Kristoffersen og Kjersti Hjelmeland Brakstad vil tilgi 20-åringen som har tilstått å ha knust pepperkakebyen i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

BERGEN (Dagbladet): - Vi forstår at han angrer seg veldig, og det er et klart forsonende trekk. I pepperkakebyen har vi fokus på alt det positive og vi er like greie her som i Kardemommeby. Derfor har vi ikke vært opptatt av at han skal straffes, men jeg vil ha en samtale med gutten, sier leder Steinar Kristoffersen i pepperkakebyen til Dagbladet.

ForliksrådetDen 20 år gamle mannen, som i dag la alle korta på bordet om sin vandalisme mot pepperkakebyen, er klar for å møte i konfliktrådet. - Vi fikk tips om hvem personen var og oppsøkte ham. Deretter tok vi ham med til Bergen sentrum politistasjon. Her har han framstått som en angrende synder som ønsker å gjøre opp for seg. Han har forklart alt han husker fra denne natta, men har nok noen hull i erindringsbildet. Nå må han møte i forliksrådet, og vi regner med at saken blir løst på en fornuftig måte der, sier politijurist Arne Fjellstad.Det vil ikke bli aktuelt å tilby gjerningsmannen jobb i pepperkakebyen.- Vi vil ikke gjøre noe for å eksponere ham mot publikum og media, men det kan kanskje bli aktuelt at han gir oss hjelp ved et annet arrangement på en annen tid av året, sier Kristoffersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer