Vil tiltale fem for gruppevoldtekt

Oslo-politiet vil tiltale fem varetektsfengslede menn, etter at en tenåringsjente ble dopet ned på heroin og voldtatt før jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En venn av de fem, Bestun Asad (27), er etterlyst internasjonalt, siktet for å ha vært med på voldtekten 18. desember i fjor.

27-åringen er i tillegg siktet for en annen gruppevoldtekt mot en annen tenåringsjente i Oslo 8. desember i fjor, sammen med en av de fem som Oslo-politiet nå vil tiltale for gruppevoldtekten før jul i fjor.

Den ene gruppevoldtekten skjedde ifølge politiet i en leilighet på Ryen i Oslo. Offeret, som var bosatt på Sørlandet, var blitt med flere kurdere til Oslo. Etter det Dagbladet får opplyst, skal jenta ha slitt med narkotikaproblemer.

21 års fengsel

Etter at gjengen kom til Oslo, skal kurderne ha kjøpt heroin til jenta, og gruppevoldtekten skal ha skjedd i neddopet tilstand. Jenta sjøl klarte å vise politiet leiligheten hvor det påståtte overgrepet skal ha skjedd. Alle fem nekter straffskyld ut fra forskjellige kriterier.

Enkelte hevder at de ikke var i leiligheten på det aktuelle tidspunkt, mens andre påstår at de hadde samleie med jenta som var frivillig.Strafferammen for gruppevoldtekt er 21 års fengsel.

Advokat Fridtjof Feydt, som forsvarer en av mennene politiet vil reise tiltale mot, har klaget de rettspsykiatrisk sakkyndige inn for Den rettsmedisinske kommisjon.

Uakseptabelt

-  Det framgår flere steder at de sakkyndige ser ut til å tro at min klient er siktet for begge voldtektene. Rettspsykiaterne har eksaminert ham om begge tilfellene. Dette finner jeg helt uakseptabelt, sier han.-  Politilegen, som undersøkte klienten først, har understreket skriftlig at min klient trengte såkalt tung tolking. De sakkyndige har snakket med min klient fire ganger, men bare en gang med tolk. Jeg har bedt om at Oslo tingrett skifter ut de to psykiaterne, sier Feydt.

ETTERLYST: Bestun Asad.