- Vil tiltale Moskva-Marit

NRK-redaktør Marit Christensen kan ha gledet seg for tidlig etter at siktelsen mot henne i smykkesaken ble henlagt. Høyesterettsadvokat Johan Hjort har anket henleggelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På vegne av to fornærmede i saken, anket høyesterettsadvokat Johan Hjort saken inn for riksadvokat Tor-Aksel Busch.

Etter det Dagbladet får opplyst, har også eks-KGB-oberst Anar Agaev anket henleggelsen gjennom sin norske advokat. Han vitnet som fornærmet i straffesaken mot Moskva-Marits eksmann.

- Uriktig

Hjort sier til Dagbladet at han mener statsadvokatens henleggelse var uriktig, og at hun burde vært tiltalt i saken.

Hjort representerer den fornærmede kunstneren Marit Aschan og gullsmed Johan Galtung.

- Vi mener Marit Christensen opplagt har spilt en sentral rolle i hele forholdet, ikke bare at hun har fungert som en døråpner for sin eksmann, Elfad Badirkhanov. Marit Aschan var hjemme til middag hos Christensen og eksmannen - og ble oppvartet av Christensen.

Marit Christensen har dessuten personlig disponert pantesedler fra smykker eksmannen hadde pantsatt. Eksmannen pantsatte det såkalte hovedsmykket, og fikk 60000 kroner for det, sier Hjort.

- Christensen har deretter pantsatt panteseddelen, og fått nye penger på den. Det viser på en måte hennes aktivitet og sentrale plassering i saken, begrunner Hjort anken.

Advokaten har tidligere sagt til Dagbladet at bedrageri og underslag av smykker fra Aschan ikke hadde funnet sted uten NRK-redaktørens medvirkning.

Hjort fulgte straffesaken mot NRK-redaktørens eksmann.

NY RUNDE: - Her er Marit Christensen fotografert under første runde i retten i fjor høst - nå kan det altså bli en omgang til.