- Vil tiltale Øygard for overgrep mot mindreårig jente

Politiet vil tiltale Ap-ordføreren for seksuell omgang med en mindreårig jente, ifølge TV 2.

- VIL BLI TILTALT: Ap-ordfører Rune Øygard vil bli tiltalt, ifølge TV 2. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- VIL BLI TILTALT: Ap-ordfører Rune Øygard vil bli tiltalt, ifølge TV 2. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet vil ta ut tiltale mot Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) for seksuell omgang med en mindreårig jente, melder TV 2 i kveld.

Politiet skal være ferdig med etterforskningen av saken mot Ap-ordføreren. Saken vil nå bli påtalemessig vurdert av statsadvokaten i Hedmark og Oppland, før det blir avgjort om ordføreren blir tiltalt eller ikke.

- Jeg har ingen kommentarer, og er ikke kjent med at saken er sendt over til statsadvokaten, sier jourhavende jurist Øystein Husby ved Guldbrandsdalen politidistrikt til Dagbladet.

Jenta har tidligere hevdet at han har forgrepet seg på henne flere ganger fra 2009 til 2011. Ordføreren har hittil nektet straffskyld i saken.

Advokat Mette Yvonne Larsen, som representerer Øygard, sier hun ikke kjenner til at politiet ønsker å ta ut tiltale mot hennes klient.

- Jeg kjenner ikke til at dette er riktig i det hele tatt. Dette er eventuelt nok en lekkasje fra politiet, sier hun til Dagbladet.

- Det siste jeg har fått er rapporten fra Kripos, som skulle være politiets store triumfkort. Men de har ikke funnet noe på mobiltelefonen de har analysert i flere måneder, sier Larsen.

Hun fikk høre fra TV 2 nå i kveld at politiet ønsket å ta ut tiltale mot hennes klient.

- Jeg vet ikke om det stemmer en gang, men om det gjør det er det overraskende. Jeg kan ikke se at det er grunn for å ta ut tiltale, for slik som det er nå er det ord mot ord, mener advokaten.

- Enten har politiet noe jeg ikke har fått, eller så er bevisbyrden annerledes enn i en vanlig straffesak, sier hun videre.

Dagbladet kommer med mer.