ÅSTEDET: Den drapssiktede kvinnens hjem, der hennes eksmann skal ha oppsøkt henne og blitt drept i februar. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET
ÅSTEDET: Den drapssiktede kvinnens hjem, der hennes eksmann skal ha oppsøkt henne og blitt drept i februar. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADETVis mer

Vil tiltale samboerpar for overlagt drap i Aurskog

Allerede siktet for forsettlig drap på 49-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Samboerparet som er siktet for forsettlig drap på en 49-åring i Aurskog i Akershus i februar, kan bli tiltalt for overlagt drap.

Det kommer fram i påtalemyndighetens innstilling til Statsadvokaten, som skal ta ut tiltale i saken, melder Romerikes Blads nettutgave.

De to siktede i saken er den drepte mannens 35 år gamle ekskone og hennes 37 år gamle samboer. De ble siktet for forsettlig drap kort tid etter at 49-åringen ble funnet drept i Sverige i februar i år. Kvinnen satt varetektsfengslet i tre uker, men ble senere løslatt. Samboeren sitter fortsatt fengslet.

Begge de siktede hevder at de handlet i selvforsvar. Kvinnen har erkjent å ha hjulpet til med å frakte og gjemme liket, men nekter for å ha tatt del i selve drapet. Mannen har hele tiden hevdet at drapet skjedde i nødverge, og at forsøket på å skjule liket var en sjokkhandling.

37-åringen har i politiavhør hevdet at 49-åringen på eget initiativ oppsøkte sin ekskone i hennes hjem i Aurskog. Der skal han ha puttet bedøvende tabletter i vinen til ekskona, før han kledde av henne og tapet henne fast. Deretter skal 37-åringen ha kommet kvinnen til unnsetning og drept mannen, ifølge forklaringen.

Forsvarerne til de siktede mener politiadvokaten ikke har bevis som forsvarer en utvidelse av siktelsen til overlagt drap.

(NTB)