Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil tjene grovt på Diana-kjole

NEW YORK (Dagbladet): En samler som kjøpte en av Dianas cocktailkjoler hos Christie's i juni, forsøker å tjene det tidobbelte midt i sorgen over prinsessens bortgang. En anonym kvinne fra Virginia tilbyr kjolen til salg for 1,8 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juni ga hun vel 180 000 for den dypt utringete purpurrøde kreasjonen i silke. Designeren er britiske Cathrine Walker.

Plagget ble annonseret i Wall Street Journal i går

Foreløpig sitter selgeren med et bud på vel en million kroner, men hun vil ha mer.

Diana bar kjolen under et privat besøk i Argentina i 1995. Den var lang fra de dyreste plaggene på Christie's auksjon, som tok inn vel 35 millioner norske kroner.

- Tidspunktet nå er riktig. Markedseksperter sier Dianas kjoler nå er verd ti ganger mer enn de var i sommer, sier en representant for selgeren.

- Mange vil synes at dette åpenbare forsøk på å tjene på Dianas død er både smakløst og makabert. Men jeg går ut fra at det finnes rufsete spekulanter som kan tenke seg å by opp mot 700 000 kroner, sier Elin Lake-Ewald til New York Post. Hun leder et av byens takseringsselskaper.

Selgeren avviser kritikken:

- Dette er et fritt land. Hvis noen tar dette ille opp, trenger de ikke sette fram bud. De eneste som hittil har tjent noe på dette, er avisa Wall Street Journal, som villig tok imot de 10 000 kronene det kostet oss å annonsere kjolen, sier hun.