Vil tjene penger på at folk mister og glemmer igjen

Her kan du sjekke om klokken, smarttelefonen eller lommeboken du mistet er blitt levert inn.

HITTEGODS: PCer og smarttelefoner strømmer inn til hittegodskontoret ved Oslo Lufthavn. Det vil Ole Ray Grødset (t.v.) tjene penger på. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen og Eurosafe Systems
HITTEGODS: PCer og smarttelefoner strømmer inn til hittegodskontoret ved Oslo Lufthavn. Det vil Ole Ray Grødset (t.v.) tjene penger på. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen og Eurosafe SystemsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Bare i fjor ble det glemt igjen 7.000 nettbrett og totalt ble det mistet rundt 45.000 gjenstander på Oslo lufthavn. Det har et selskap tenkt å tjene gode penger på, skriver Finansavisen i dag.

Oppbevaring av hittegods er lovpålagt i store deler av verden. I Norge er kravet tre måneder. Men det er ulik og mangelfull praksis hvordan hittegodset blir håndtert.

Vil tjene penger på hittegods Mannen som bisto Atle Brynestad i salget av Lyn fotballklubb, og fotballagenten som har norgesrekord i å hente stjernespillere fra Costa Rica, ser penger når folk glemmer.

Selskapets produkt er programvaren MissingX. Har du for eksempel mistet en Mac eller PC på Gardermoen, kan du ved hjelp av dette sjekke på nettet om det er funnet og levert på hittegodskontoret.

Bare så langt i dag, 29. september 2014, er det blitt registrert inn fem iPhone i systemet på Oslo lufthavn.

Når du henter den ut må du betale et lite gebyr og i tillegg koster det penger å registrere hittegodset i basen. Og snart kommer programvaren som en app for privatkunder, som kan tilby finnerlønn for det de har mistet.

I fjor fikk de Heathrow flyplass på kundelisten, som også består av Stansted, Arlanda, Landvetter og Svenska Järnvägen. Men det stopper ikke der. Nå står flere av de største flyplassene i verden for tur, samt togselskaper, cruiserederier og hotellkjeder.

Har registrert 143 Rolex-ur Totalt er det nå katalogført over 920.000 gjenstander i MissingX. Det er en dobling siden i fjor og deriblant er det 19.000 lommebøker, 55.000 lesebrett og 18.000 klokker, hvorav 143 Rolex-ur.

- Det dreier seg om gjenstander til verdier for flere milliarder, opplyser Grødset og legger til at alt de nå tjener går rett inn i viderututvikling av tjenesten og programvaren.

Flere nyheter Rikingene på Oslo Børs gikk på en smell
Gruveaksjen har fått grisebank — er dette spikeren i kisten?
-Vi kommer til å levere det som er planen