Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil trappe ned Libya-aksjon

Regjeringen vil trappe ned Libya-innsatsen. Forsvarsdepartementet frykter det er for få fly igjen til å forsvare Nord-Norge, skriver Klassekampen.

TILBAKE FRA TOKT:  Her har akkurat flyene kommet inn til den norske basen på Souda Air Base på Kreta etter et tokt der de norske flygerne droppet tre bomber mot to stridsvogner. Nå vil regjeringen trappe ned Libya-innsatsen. Foto: LARS MAGNE HOVTUN, FORSVARET/HAND OUT
TILBAKE FRA TOKT: Her har akkurat flyene kommet inn til den norske basen på Souda Air Base på Kreta etter et tokt der de norske flygerne droppet tre bomber mot to stridsvogner. Nå vil regjeringen trappe ned Libya-innsatsen. Foto: LARS MAGNE HOVTUN, FORSVARET/HAND OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Entusiasmen for bombingen er dalende i de tre rødgrønne regjeringspartiene, og regjeringen ønsker å trappe ned den norske innsatsen og trekke fly hjem, om ikke alle, skriver Klassekampen, som siterer anonyme kilder høyt oppe i regjeringspartiene og regjeringsapparatet.

Regjeringen skal være lei av at Norg tar på seg så mange flyvinger og andre NATO-land så få.

De seks F-16-flyene Norge har sendt, har fløyet over 15 prosent av bomberaidene, noe som er et høyt tall, siden USA, Storbritannia og Frankrike har så mye større flyvåpen.

Kilder i Utenriksdepartementet (UD) sier at «byrdene må bli jevnere fordelt». Kildene i UD bekrefter ifølge Klassekampen at de har aldri vært særlig lystne på krigen, heller ikke nå.

I Forsvarsdepartementet begynner man å bekymre seg over beredskapen over Nord-Norge.

- Per i dag er vi i stand til å løse Libya-oppdraget, forsvare oss selv og overholde pliktene våre overfor NATO. Men det stemmer at det tærer på ressursene våre å være så tungt inne i Libya, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) i Forsvarsdepartementet.

- Det er en innsats som ikke kan ha en uendelig tidshorisont. Det vil vi rett og slett ikke klare, verken økonomisk, materielt eller med tanke på personell, sier han til Klassekampen. (©NTB)

TÆRER PÅ RESSURSENE: De norske jagerflyene som deltar i Operation Odyssey Dawn er stasjonert ved Souda Air Base på Kreta. - Det er en innsats som ikke kan ha uendelig tidshorisont sier statssekretær Roger ingebrigtsen (Ap) i forsvarsdepartementetn. Foto: LARS MAGNE HOVTUN, FORSVARET/HAND OUT
TÆRER PÅ RESSURSENE: De norske jagerflyene som deltar i Operation Odyssey Dawn er stasjonert ved Souda Air Base på Kreta. - Det er en innsats som ikke kan ha uendelig tidshorisont sier statssekretær Roger ingebrigtsen (Ap) i forsvarsdepartementetn. Foto: LARS MAGNE HOVTUN, FORSVARET/HAND OUT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media