Vil trekke Jens 926 000 kroner i lønn

SU-leder Andreas Halse vil barbere politikernes lønninger.

LØNNSKUTT: Jens Stoltenberg vil tape godt over 900 000 kroner i lønn på SV-ungdommens forslag om makslønn for politikere. Her fra statsministerens oppsummerende pressekonferanse nylig. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet
LØNNSKUTT: Jens Stoltenberg vil tape godt over 900 000 kroner i lønn på SV-ungdommens forslag om makslønn for politikere. Her fra statsministerens oppsummerende pressekonferanse nylig. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SVs ungdomsorganisasjon vil innføre en lovfestet makslønn for alle landets politikere.

- Med en normal lønning så må politikerne i større grad ta konsekvensene av den politikken man fører. Hvis man fører en boligpolitikk som gjør det vanskeligere å komme inn på boligmarkedet, vil man som politiker i større grad merke konsekvensene av politikken de fører, sier den ferske SU-lederen Andreas Christiansen Halse til Dagbladet.

- Lønn som folk flest Makslønna for politikerne vil SU låse til gjennomsnittlig årslønn i Norge.

- Det skal være den lønna som folk flest tjener. I finanskrisa i Europa nå mister folk jobbene sine og man ser at velferden forvitrer. Det at folk stemmer rødt eller blått har ingenting å si. Veldig mye av problemet er at det er etablert en egen klasse av politiker som ikke kjenner vanlige folks problemer på kroppen, sier han.

Kutter lønna til Jens Uavhengig om de er heltidspolitikere i kommunestyret, stortingsrepresentant eller statsråd, vil SVs ungdomsorganisasjon at ingen politikere skal tjene mer enn det som er gjennomsnittlig årslønn i Norge. Ifølge SSBs tall utgjør det i dag litt over 440 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer