Vil trolig etterlyse med bilde

Politi i Norge og utlandet leter intenst etter den 32 år gamle irakiske asylsøkeren som er siktet for drapet på Cathrine Halvorsen i Kongsvinger onsdag for halvannen uke siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I morgen vil vi ta stilling til om mannen skal etterlyses offentlig med navn og bilde, sier politiadvokat Iren Johnsen ved Hedmark politidistrikt til NTB.

Politiet har hittil bare etterlyst irakeren internt i politiet i Norge og utlandet, fordi man mangler svar på en rekke DNA-prøver som er til undersøkelse ved Rettsmedisinsk institutt. Dessuten vil man ikke offentliggjøre bildet av den siktede før det eventuelt skal foretas en konfrontasjon med vitner.

Det var ventet at politiet skulle få svarene på DNA-prøvene og andre tekniske spor lørdag, men ennå er de ikke kommet, sier politiadvokat Johnsen.

Johnsen sier at politiet nå stort sett er ferdig med å avhøre irakerens nærmeste bekjente på asylmottaket, men at det kan bli gjort nye avhør dersom det er nødvendig.

Fordi politiet ennå ikke kjenner svarene fra DNA-prøvene og analysene av de tekniske sporene fra åstedet, kan de heller ikke offentliggjøre detaljer om dødsårsak og hvordan åstedet så ut.

Cathrine Halvorsen, som var sterkt bevegelseshemmet på grunn av cerebral parese, ble funnet drept i sin leilighet i Kongsvinger onsdag for halvannen uke siden. Samme dag skal den 32 år gamle irakeren ha forlatt Kongsvinger, hvor han har bodd på det statlige asylmottaket siden januar i år. I høst fikk han en midlertidig jobb på bedriften Aktør, hvor også Halvorsen jobbet.

Det siste konkrete sporet etter mannen kom fra mobiltelefonen hans, som ble registrert på en basestasjon i Toftes gate på Grünerløkka i Oslo onsdag kveld – dagen etter den dagen man tror drapet fant sted. Politiet tror irakeren er identisk med den personen som vitner har forklart dusjet i Halvorsens leilighet tirsdag.

Utlendingsdirektoratet (UDI) har tidligere opplyst at mannen ikke har noen kjent voldelig bakgrunn. Men han skal være knyttet til voldelige episoder i Tyskland, hvor han oppholdt seg før han kom til Norge. Dagbladet har fått opplyst at mannen har et tysk pass.

(NTB)