Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil trolig finne ut identiteten til død kvinne i løpet av dagen

To teknikere fra Kripos skal hjelpe til i obduksjonsarbeidet.

 FUNNSTEDET:  Her fant en turgåer den døde kvinnen i går. Foto: Fridgeir Walderhaug.
FUNNSTEDET: Her fant en turgåer den døde kvinnen i går. Foto: Fridgeir Walderhaug. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOGNDAL/OSLO (Dagbladet):  To teknikere fra Kripos skal hjelpe til i obduksjonsarbeidet med kvinnen som fredag ble funnet død i Barsnesfjorden i Sogndal. Kvinnen ble funnet i området der Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) har vært savnet i tre uker.

To teknikere fra Kripos skal bistå i arbeidet med obduksjonen ved Gades Institutt i Bergen.

- Det vil trolig bli gjennomført i løpet av dagen, informerer kommunikasjonsansvarlig ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

- Flere spørsmål enn svar Til NTB sier Karoliussen at det ikke er noen andre savnede personer i området, men at de ikke ønsker å mene noe om identiteten før den er endelig bekreftet.

Obduksjonen gir forhåpentligvis også svar på dødsårsak og hvor lenge kvinnen har vært død. Karoliussen sier det er krevende for familien å leve i uvisshet.

Bistandsadvokat til Veronicas familie, Synne Catrin Øren, sa fredag til NTB at familien er orientert om funnet og at de avventer identifikasjonen.

- Uavhengig av funnet er det flere spørsmål enn svar, sa Øren.

- Viktig søk i fjorden Lørdag 25. oktober, på formiddagen, ble Veronica kjørt hjem til huset sitt i Årøy. Så var hun sporløst forsvunnet. Veronica bor alene i et lite hus i en bratt skråning, og nærmeste nabo bor 150 meter unna.

Da hun ikke møtte opp på et møte i Sogndal sentrum 28. oktober, ble hun meldt savnet.

Politiet understrekte i går viktigheten av å fullføre søkene i Barsnesfjorden med sonde og miniubåt.

- Det er viktig for oss å gjøre dette søket, for å få et eventuelt funn. Det er forhold vi ikke kan få avklart på andre måter enn ved et funn, sa regionlensmann Asle Karoliussen til Dagbladet.

Bistand fra Kripos Etter forsvinningen har store letemannskaper vært i aksjon. Politiet har endevendt Veronicas hus med politihund og krimteknikere. I huset fant politiet både mobiltelefon, bankkort og datamaskin.

Kripos har bistått politiet med en analytiker til å gå gjennom det tekniske utstyret, og i dag også en taktiker til å gjennomgå etterforskningen.

Etter å ha kartlagt hvilke klær som mangler i huset, gikk politiet ut med at Veronica nok hadde på seg en blå fleecejakke og dongeribukse. I dagene hun forsvant herjet flommen som verst på Vestlandet, men regnjakken lå igjen hjemme.

Ettersom politiet ikke hadde indikasjoner på at Veronica hadde forlatt området, konsentrerte de søkene til skog- og turområder rundt boligen, samt fjorden.

Det understrekes at kvinnen som ble funnet død i vannet ved Sogndal i dag, ikke er identifisert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media