Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil trøste folket

Statsminister Kjell Magne Bondevik vil bruke kveldens nyttårstale til å trøste det norske folk og forberede nasjonen på svært mange døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): -  Vi er en rystet nasjon, sier Bondevik, som finpusset på talen så lenge at han kom for seint til gårsdagens opptak i NRK. Manuset han hadde tenkt å bruke inntil 2. juledag, er det så å si ingenting igjen av.

-  Det har vært en utrolig vanskelig tale å skrive. Flere enn vi kan fatte har jo mistet livet, sier Bondevik.

Stå sammen

-  Hovedbudskapet mitt blir at vi må stå sammen, da tåler vi mye mer, sier statsministeren.

Dagen i dag blir svært spesiell for Bondevik. Samtidig med at han skal trøste dem som har mistet noen og dem som savner noen, går turen til Molde for å feire faren Johannes, som er blitt eldre enn de fleste. Han er nemlig 100 år i dag.

-  Jeg skal selv lede feiringen av far, og den vil også bli satt inn i rammen av denne tragedien, forteller Bondevik.

Skamros

Nyttårsaften feiret statsministeren stille og rolig sammen med kona Bjørg hjemme i Oppegård, men før turen gikk dit, besøkte han sammen med justisminister Odd Einar Dørum og helseminister Ansgar Gabrielsen alle de frivillige som jobber på Gardermoen for å ta imot dem som kommer hjem fra katastrofeområdene.

-  Denne innsatsen er uvurderlig, sa Bondevik - og roste alle som stiller opp for at de som kommer hjem, skal få hjelpen de trenger.

-  Hva er det som gjør sterkest inntrykk på deg?-  Det er mye som er overveldende. Men at så mange barn er omkommet og så mange sitter igjen uten sine foreldre, er veldig vanskelig å ta inn over seg, sier statsministeren.

PÅ GARDERMOEN: Kjell Magne Bondevik i går, Ansgar Gabrielsen bak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media