Vil tvangsdigitalisere Norge

Enten du vil eller ikke, må du betale ekstralisens for å få digitalt fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET HAR BESTEMT at Norge skal få digitalt fjernsyn. Eller rettere sagt digitale fjernsynssignaler. Vi ble lovet dusinvis av nye kanaler, interaktive tjenester og video på bestilling. Det eneste som nå er sikkert, like før fristen for å søke konsesjon går ut, er at det er du som får regninga.

De aller fleste som ser fjernsyn i Norge, er knyttet til enten kabelanlegg eller parabolantenne. Mange av disse er allerede digitalisert eller blir det snart. Det digitale bakkenettet som nå planlegges, vil bare de som i dag tar inn fjernsyn via antenne, ha glede av. Det er snakk om rundt 600000 husstander.

Problemet er at samtlige nordmenn eier fjernsyn som bare forstår analoge signaler. De vil bli ubrukelige alene etter digitaliseringen. En liten boks løser problemet. Den tar inn digitale signaler og oversetter dem til noe fjernsynet kan vise. Den boksen koster penger. Kanskje en tusenlapp eller to.

Norges Televisjon har ingen tro på at du og jeg vil løpe til butikken for å kjøpe en slik boks. Vi har jo fjernsyn fra før, og de som ønsker seg flere kanaler, har stort sett skaffet seg tallerken på taket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer