Vil tvangsteste hiv-kvinnens sexpartnere

Fræna-lensmann Ola Hals FRÆNA (Dagbladet): I går morges smøg kvinnen i midten av 40-åra seg opp trappa til Fræna lensmannskontor. I over 10 år har hun vært hiv-positiv. Siden skal hun ha ligget med over 20 menn. Hun erkjente å ha smittet minst én med sitt dødelige virus. Nå vurderer lensmannen å tvangsteste flere av hennes sengepartnere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ryktene flommer i Elnesvågen, sentret i Fræna, en kommune 20 minutters biltur fra Molde. På Toppen kafé mumles det fortsatt om nyheten som ble sprukket i Romsdals budstikke i slutten av juli. Hvem er denne kvinnen som gjennom sitt aktive seksualliv har satt andres liv på spill? Navn nevnes i det stille. Det kan være henne - eller henne

Hiv i over 10 år

Statsadvokaten mener kvinnens aktivitet kan være straffbar etter straffelovens ' 155: Kvinnnen kan straffes med inntil tre års fengsel hvis hun med uaktsomhet har overført en farlig, smittsom sykdom.

Rykteflommen er ikke uberettiget. Kommunelegen har ikke korrigert avisskriveriene om at kvinnen skal være i 30-åra. Han har også nøyd seg med å opplyse at de i ett års tid har hatt kvinnen under oppsikt.

Dagbladet kjenner imidlertid til at kvinnen har hatt hiv i mellom 10 og 15 år.

Når hun i tillegg beskyldes for å ha vært svært seksuelt aktiv, mistenker lensmann Ola Hals at antallet hiv-smittede mannfolk utgjør flere enn den ene fræningen som hittil har avgitt positiv test.

Nå håper de kvinnen i avhørene som følger denne uka vil oppgi sine sengepartnere. Allerede etter gårsdagen har de navn på flere menn som raskt vil bli kalt inn til lensmannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer