Vil tvinge deg til å kjøpe bompengebrikke

Hver fjerde bilist kjører uten.

VURDERER NY ORDNING: I dag kjører hver fjerde bilist uten bompengebrikke, og det koster mye penger å spore dem opp. Det fins dessuten en skog av takst- og rabattsystemer rundt om i landet. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VURDERER NY ORDNING: I dag kjører hver fjerde bilist uten bompengebrikke, og det koster mye penger å spore dem opp. Det fins dessuten en skog av takst- og rabattsystemer rundt om i landet. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vegdirektoratet vurderer å innføre et nytt system for betaling i bomstasjoner som skal tvinge flere til å kjøpe brikke til å ha i frontruta. I dag kjører hver fjerde bilist uten bompengebrikke, og det koster mye penger å spore dem opp. Det fins dessuten en skog av takst- og rabattsystemer rundt om i landet.

Derfor planlegger Vegdirektoratet et helt nytt nasjonalt takst- og rabattsystem som er enkelt for bilistene, og som dessuten skal få flere til å kjøpe brikker, skriver Aftenposten.

Det nye systemet innebærer at det blir mye dyrere for bilister som ikke har brikke å kjøre gjennom bomstasjonene.

Personvern Sammen skal disse tiltakene føre til at færre bompengekroner går bort i kontroll og annen administrasjon. Fremskrittspartiet er sterk motstander av veifinansiering med bompenger.

Bård Hoksrud som er nestleder i transportkomiteen på Stortinget, og som pendler mellom Oslo og Bamble i Telemark, sier til Aftenposten at han vil fortsette å nekte å bruke brikke, selv om han ville spart tusenvis av kroner i året.

- For det første handler det om personvern. Data fra brikkene blir en del av opplysningene som lagres. Samtidig mener jeg at bompengeinnkreving er en dårlig måte å finansiere veier på, sier Hoksrud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer