Vil tvinge Høyre fram med pisken og lovfeste utslippsfrie biler fra 2025

Unge Høyre fremmer forslag om å lovfeste kravet om at alle nye personbiler fra 2025 skal være utslippsfrie.

VIL LOVFESTE: Går det slik norske stortingspolitikere vil, vil alle nye biler solgt fra 2025 være nullutslippsbiler, slik som Teslaen i forgrunnen til venstre. Unge Høyre vil nå få Høyre til å lovfeste det politiske målet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL LOVFESTE: Går det slik norske stortingspolitikere vil, vil alle nye biler solgt fra 2025 være nullutslippsbiler, slik som Teslaen i forgrunnen til venstre. Unge Høyre vil nå få Høyre til å lovfeste det politiske målet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et enstemmig storting har stilt seg bak forslaget om å forby salget av nybiler fra 2025 som ikke er drevet av batteri eller hydrogen.

Det er ikke nok, mener Unge Høyre. På helgas Høyre-landsmøte, vil ungdomspartiet fremme forslag om å lovfeste kravet om at nye personbiler skal være utslippsfrie fra 2025.

Høyre har, som alle andre partier på Stortinget, gjort det klart hva målet er, men leder i Oslo Unge Høyre, Nicolai Øyen Langfeldt, mener det er på tide å forplikte seg.

- Vi har et mål om at alle nye biler skal være utslippsfrie innen 2025, og jo lengre tid det er fram, jo enklere er det å lovfeste. Det vil gi bilbransjen god tid på å omstille seg, sier Langfeldt til Dagbladet.

Kan bli kampsak

Ungdomspartiets endringsforslag kan bli en av kampsakene på Høyres landsmøte, der resolusjonen om grønn omstilling skal vedtas.

I resolusjonen går Høyre allerede inn for å videreføre skattefordelene for elbil når det gjelder engangsavgift og merverdiavgift for å nå 2025-målene. Partiet vil også øke engangsavgiften for fossile biler, midlertidig øke vrakpanten for bil for å øke utskiftingstakten i bilparken og legge en plan for at norsk kollektivtrafikk er fossilfri innen 2025.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer