Kampen om lensmannskontorene:

Vil tvinge Listhaug i kne

Opposisjonen på Stortinget mener justisminister Sylvi Listhaug må presses til økt satsing på distriktspolitiet.

KRAV: Senterpartiet ser ut til å få stortingsflertallet med på å kreve at justisminister Sylvi Listhaug og regjeringen styrker de lensmannskontorene som overlevde politireformen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRAV: Senterpartiet ser ut til å få stortingsflertallet med på å kreve at justisminister Sylvi Listhaug og regjeringen styrker de lensmannskontorene som overlevde politireformen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I neste måned skal Stortinget behandle et forslag fra Senterpartiet om å be regjeringen sørge for en reell styrking av lensmannskontorene

- Hvis vi får med oss KrF, Ap og SV, har vi flertall til å tvinge justisminister Sylvi Listhaug og regjeringen i kne, sier Jenny Klinge, justispolitisk talsperson for Senterpartiet.

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) mener det er drøyt å påstå at regjeringen ikke har satset på politiet og hevder at kritikken av politireformen står på stedet hvil.

Alt tyder på at opposisjonen vil stå samlet i saken. Justispolitisk talsperson i KrF, Jorunn Gleditsch Lossius, opplyser til Dagbladet at partiet gir sin tilslutning til Sp-forslaget. Det samme gjør Arbeiderpartiet. SV støtter intensjonene, men vil se nærmere på formuleringene..

For de to Sp-representantene i justiskomiteen, Jenny Klinge og Emilie Enger Mehl, er det gode nyheter når forslaget deresskal avgjøres i stortingssalen 8. mars:

1. Stortinget ber regjeringen sørge for en reell styrking av de lensmannskontorene som står igjen etter gjennomføringen av politireformen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer