SV vil reversere mattekravet:

Vil tvinge Røe Isaksen i kne

SV-leder Audun Lysbakken fremmer forslag om å fjerne mattekravet i skolen. 

PRESSES: Flere partier ønsker nå å få kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til å snu i saken om mattekrav på lærerutdanningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PRESSES: Flere partier ønsker nå å få kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til å snu i saken om mattekrav på lærerutdanningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Vi vil så snart Stortinget åpner, fremme et forslag som gjør at Stortinget vil få muligheten til å ta stilling til karakterkravet i matematikk, før neste høst, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Fra og med i høst må søkere på lærerutdanningen ha minst karakteren 4 i matematikk fra videregående skole.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har fått mye kritikk for de nye reglene, som førte til at 472 av årets studenter måtte opp til ny matteeksamen. Hele 75 prosent av dem strøk, og 449 plasser på grunnskole- og lektorutdanningene sto tomme etter suppleringsopptaket i slutten av juli.

Det ble påvist formelle feil ved gjennomføringen av den første prøven etter dette forkurset, og onsdag kom resultatene fra den nye prøven. Av de 89 personer som tok prøven, var det bare 33 som bestod.

- Andre krav

For to uker siden skrev Dagbladet at Høyre varsler tilsvarende karakterkrav i også norsk og engelsk, og ett av dem allerede neste høst. Men nå vil Lysbakken altså tvinge Røe Isaksen til å snu.

SV-lederen understreker at SV er ikke mot karakterkrav i utgangspunktet, men at dagens løsning er for firkantet når den fører til at studenter med fem i snitt ikke kommer inn på utdanninga på grunn av en treer i matte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.