Vil tvinge sosialklienter til arbeid

Lederen av Arbeiderpartiets tenkegruppe for velferdspolitikk, Kåre Hagen, vil presse sosialklienter ut i arbeidslivet. Han mener det er meningsløst å betale folk for lediggang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsker Kåre Hagen blir ofte kalt sjefutrederen for Jens. Han leder en gruppe med «tenkere» som har gitt innspill til Ap i velferdspolitikken. Gruppen står blant annet bak et temahefte om velferd, som Ap nå debatterer, skriver Aftenposten.

Der er det foreslått en rekke endringer av velferdsordningene. Nå vekker lederen av gruppen oppsikt med sine uttalelser om sosialklienter til fagbladet Velferd.

- Sosialhjelpen er overbetalt lediggang. Det er meningsløst at vi ikke får måkt gatene om vinteren, samtidig som tusenvis av folk mottar penger for ikke å gjøre noe, sier Hagen.

Uttalelsen blir dårlig mottatt i LO.

- Dette er god gammeldags Frp-politikk. Det bør en mann med Hagens posisjon holde seg for god til. Ingen går på sosialhjelp frivillig. Sosialklientene bør derfor ikke stigmatiseres på denne måten, sier Per Gunnar Olsen, sekretær i hovedstyret i LO. (NTB)