Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil undersøke om mann som slo ihjel Andrew (40) fikk for lav straff

Massive reaksjoner i Storbritannia etter uprovosert vold mot mann med Aspergers syndrom.

BLE LIGGENDE: Her ligger Andew Young (40) på gata etter at Lewis Gill (20) slo ham. Foto: Politiet
BLE LIGGENDE: Her ligger Andew Young (40) på gata etter at Lewis Gill (20) slo ham. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter massive reaksjoner på at Lewis Gill (20) bare fikk fire års fengsel for drapet på Andrew Young (40), vil regjeringsadvokaten nå gå igjennom dommen.

Undersøker dommen For rasende briter har reagert sterkt på voldssaken, og landets største aviser slo opp saken på førstesiden i går.

Regjeringsadvokatens kontor mottok ifølge Daily Mail hele 110 henvendelser.

- Vi har mottatt en rekke henvendelser med forespørsel om å gjøre en gjennomgang av lengden på dommen mot Lewis Gill. Det trengs bare én forespørsel, og prosessen har nå startet, opplyser regjeringsadvokat Dominic Grieve på Twitter.

Nå har Grieve fram til 21. mars til å finne ut om han mener dommen er for lav. Dersom han gjør dette vil saken behandles av tre fagdommeren i ankeretten.

- Dommen er en vits Årsaken til at mange briter raser er en oppsiktsvekkende overvåkningsvideo som viser brutaliteten i Gills handling.

Young hadde henvendt seg til en kamerat av Gill som syklet på fortauet, og sagt at det kunne være farlig. I videoen kan man se syklisten passere Young sammen med en kvinne, mens Gill slår Young hardt i hodet slik at han faller bakover.

- Jeg så overvåkningsfilmen i retten, og du kan se at Andrew ikke gjorde Lewis Gill noe vondt. Dommen er en vits, sier Andrews mor, Pamela Young (71).

Aspergers syndrom Sønnen hadde Aspergers syndrom, og blir beskrevet som vennlig og snill av venner. 40-åringen kunne en rekke språk, inkludert arabisk, men hadde begrensede sosiale ferdigheter på grunn av tilstanden.

- På grunn av Aspergers syndrom var han veldig nøye og han likte ikke å se noen sykle på fortauet fordi det var farlig, sier moren.

Gill hevdet i retten at han følte seg truet av Young og var redd for at han skulle ta opp kniv eller en pistol fra jakkelomma. Han påsto også at Young skal ha kommet med en rasistisk kommentar.

Dommer Keith Cutler tror ikke på at Gill følte seg truet av Young.

- Du er en kraftig bygd ung mann. Du må ha visst at slaget kunne føre til betydelig skade, og dessverre gjorde det det.

STOR OPPMERKSOMHET: Voldssaken har fått stor oppmerksomhet i britiske medier. Foto: Faksimiler/politiet
STOR OPPMERKSOMHET: Voldssaken har fått stor oppmerksomhet i britiske medier. Foto: Faksimiler/politiet Vis mer
Hele Norges coronakart