Vil utsette EU-budsjettet

Brussel (ANB-AP): EUs toppledere ser ikke ut til å komme til enighet om budsjettet for perioden 2007-2013. Sveriges statsminister vil utsette forhandlingene i ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralt i budsjettkrangelen står Storbritannias mangeårige rabatt på flere titalls milliarder i budsjettbidraget. 24 av de 25 EU-landene krever at landet må gi opp sin rabatt, som i dag utgjør nesten 30 milliarder kroner.

Det var daværende statsminister Margaret Thatcher som skaffet Storbritannia den lukrative avtalen i 1984, og statsminister Tony Blair er ikke interessert i å gi slipp på budsjettrabatten.

Sveriges statsminister Göran Persson sa fredag at EU-landene trenger ett år til på seg til å komme fram til et budsjett landene kan bli enige om. Den totale budsjettrammen er foreslått å være på 780 milliarder kroner.

– Vi har tid nok til å fortsette forhandlingene om et bedre budsjett og et bedre budsjettfordeling. Det er ganske mange av oss som er misfornøyd med den strukturen som er lagt fram nå. Derfor bør vi bruke ett år til på å forhandle, sa han. (ANB-AP)