Vil utsette Orderud-saken

- Jeg føler meg ganske satt på sidelinjen. Dette har vært en frustrerende prosess. Vi ber nå om at Orderud-saken utsettes ei uke, sier advokat Frode Sulland til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det bestemt at Orderud-saken skal starte 17. april, sjøl om Sulland samtidig skal forsvare en klient i en økonomisk sak i Grimstad. Den saken må vike, og klienten må vente til 8. oktober før han får saken sin prøvd for den lokale herredsretten.

Sulland forteller at han og kollega Cato Schiøtz i et brev til sorenskriver Trond Våpenstad i Nes har bedt om at Orderud-saken utsettes ei uke, fra 3. påskedag til 23. april.

- Grunnen er at jeg står i en hovedforhandling i lagmannsretten i tre uker helt fram til påske, sier Veronica Orderuds forsvarer.

Sulland mener at det som har skjedd med berammelsen av Orderud-saken representerer en helt uvanlig framgangsmåte i norsk strafferettspleie.

- Det tas ikke hensyn til at saken i Grimstad, som har vært berammet siden i fjor sommer, ikke skal gjennomføres som planlagt. Sorenskriveren i Nes sendte ut sitt brev om berammelse i oktober i fjor.

- På det tidspunktet var det ingen Orderud-sak. Den foreligger først nå i januar, med Riksadvokatens beslutning onsdag, sier Sulland.