Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil utvide søkeområdet

Rundt 20 dykkere fortsetter leitinga etter Per-Erik Burud i dag.

LEITINGA FORTSETTER: Rundt 20 dykkere fra Stavern Dykkersenter, Fredrikstad brannvesen og Sjøheimevernet fortsetter leitinga etter Per-Erik Burud i dag. Han er antatt omkommet etter båtulykken på Tjøme natt til onsdag. Foto: Eirik Helland Urke
LEITINGA FORTSETTER: Rundt 20 dykkere fra Stavern Dykkersenter, Fredrikstad brannvesen og Sjøheimevernet fortsetter leitinga etter Per-Erik Burud i dag. Han er antatt omkommet etter båtulykken på Tjøme natt til onsdag. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har ikke mistet håpet om å finne Kiwi-gründer Per-Erik Burud (48), som er antatt omkommet etter båtulykken på Tjøme natt til onsdag.

I dag fortsetter leitinga med fornyet styrke, etter at også dykkere fra Sjøheimevernet i går ble bedt om å bistå. I tillegg til de 13 dykkerne fra forsvaret, søker også dykkere fra Stavern Dykkersenter og brannvesenet i Fredrikstad etter Kiwi-gründeren.

- Til sammen er det snakk om rundt 20 dykkere som søker etter Burud i dag, opplyser Erik Wendelborg, operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, til Dagbladet.

Har leid inn miniubåt I tillegg til de 20 dykkerne, har også Norgesgruppen leid inn en miniubåt som skal bistå i leitinga.

NorgesGruppen, som eier Kiwi-kjeden, gjør dette i overensstemmelse med politiet for å bidra til et så raskt funn som mulig, opplyste selskapet i går.

Dykkerne leter i et område som ble pekt ut av overlevende Asbjørn Aasheim (41) på torsdag. Området er om lag 200 meter bredt og 1000 meter langt, og ligger sydøst for Flåteskjær utenfor Veierland. Det var ved Flåteskjær at ulykkesbåten ble funnet.

Vil utvide søket - De holder fortsatt på i det samme området, så vil søket bli utvidet etter hvert, sier Erik Wendelborg.

Dykkerne har slitt med dårlig sikt i leiteområdet, som er preget av mudrete havbunn. Noen steder er sikten bare 30 centimeter. Ifølge operasjonsleder Wendelborg skal forholdene i dag være ganske gode.

- Vi håper fortsatt at vi klarer å finne ham, sier Wendelborg.

Buruds kone, Anita Burud (43) og ekteparets venninne Anne-Lene Novak Aasheim (41) omkom i båtulykken. Politiet tror det kan ha vært en kjapp sving og unnamanøver som gjorde at de fire personene om bord ble slengt i sjøen.

Asbjørn Aasheim slapp unna med lettere skader. Han klarte å svømme inn til en cabincruiser som lå fortøyd ved Flåteskjær, og fikk hjelp til å varsle om ulykken.

IKKE FUNNET:
Kiwi-sjef Per Erik Burud er antatt omkommet etter båtulykken.
Foto: Norgesgruppen / Scanpix
IKKE FUNNET: Kiwi-sjef Per Erik Burud er antatt omkommet etter båtulykken. Foto: Norgesgruppen / Scanpix Vis mer