Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil utvikle atomvåpen om overvåkingen stopper

Irak vil utvikle atomvåpen dersom FN stopper overvåkingen av landets forsvarssystemer. Det mener den tidligere lederen for våpeninspektørene, svensken Rolf Ekeus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekeus ble i dag intervjuet av NRK. Han levnet liten tvil om at han mener landet har store muligheter til å utvikle sitt våpenarsenal dersom de får være i fred for verdenssamfunnet.

mandag vil FN gjenoppta sine overfølyginger over Irak. Disse ble innstilt som følge av krisen mellom FN og Irak. Landets leder, president Saddam Hussein, ville kaste alle amerikanske våpeninspektører ut av landet.


Gjenopptar flyging

Mandag gjenopptar FN overflygingen med spionflyet U2. Irakiske forsvarsmyndigheter har truet med å skyte ned flyene. Amrikanske og andre vestlige tropper i områdene rundt i Irak er nå i høy beredskap. Dersom overvåkingsflyene skulle bli skutt ned, kan det føre til et regulært angrep på Irak.

Hele Norges coronakart