Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil utvise tiggere og hjemløse

Østeuropeiske tiggere og hjemløse som kommer til Danmark, må snarest mulig utvises og sendes ut av landet, mener De konservatives sosialpolitiske talskvinne Vivi Kier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Hun kommer med utspillet etter at dansk politi har spådd at antallet tiggere trolig vil øke utover våren og sommeren. Kier har bedt om et møte med integreringsministeren og sosialministeren for å diskutere situasjonen og tiltak.

- Det er viktig at vi får signalisert at det ikke er en farbar vei for den hjemløse å komme opp hit til Danmark og hangle seg gjennom tilværelsen her. Det er viktig at vi først og fremst får tatt hånd om våre egne borgere, sier Kier.

Hun avviser også, som noen har foreslått, at de som tigger på gata, bør få en form for støtte hvis de blir utvist.

- Jeg forestiller meg en horde av mennesker som vil prøve å komme til Danmark på en slik bakgrunn. Det er mennesker som kommer hit fordi de er fattige og vil prøve lykken. Dem kan vi ikke kaste penger etter, sier Kier. Men hun er åpen for å betale returbilletten deres. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!