Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil være døråpnere i utlandet

Kronprinsparet avsluttet Thailand-besøket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BANGKOK(Dagbladet): Den norske kongefamilien har alltid sett det som en sentral oppgave å arbeide som døråpnere for næringsliv i utlandet. Dette er en tradisjon kronprins Haakon ønsker å videreutvikle. I tillegg er kronprinsparet opptatt av å presentere Norge som «freds-nasjon». Det later til at freds-aspektet blir en del av kronprinsesse Mette-Marits portefølje. Torsdag holdt hun åpningstalen ved et stort fredsseminar på Chulalongkorn-universitetet i Bangkok.

-  Viktig jobb

Da Dagbladet i går spurte kronprins Haakon om det er viktig for Norge å ha et kongehus som representerer norske interesser i utlandet, svarte han følgende:

-  Det er opp til andre å kommentere dette, men vi mener det å representere norske interesser i utlandet, er en viktig del av vår (kongehusets) rolle. Vi har et godt samarbeid med Utenriksdepartementet. Og i samarbeid med dem legger vi vekt på å bidra til bilaterale forhandlinger mellom norsk næringsliv og utenlandsk næringsliv. Under dette besøket har det handlet om forholdet mellom norsk og thailandsk næringsliv, sa kronprins Haakon.

Gjennombrudd

Kronprinsen oppsummerte det offisielle besøket i Thailand som vellykket, lærerikt og spennende.

Thailand-besøket vil også bli husket som et slags endelig gjennombrudd for kronprinsesse Mette-Marit. Dagbladet får opplyst at det aldri tidligere har fulgt så mange norske pressefolk på en kronprins-reise til utlandet. Og den som fanger størst oppmerksomhet, er kronprinsessen.

Kjennere av kongehuset mener kronprinsessen er i ferd med å vitalisere monarkiet. De peker på at Mette-Marit har et vennlig og imøtekommende vesen, samtidig som hun etter hvert har lært seg å mestre krevende representasjonsoppgaver.

-  Man lærer jo så lenge man lever, men det har vært en bratt læringskurve de siste åra, sier kronprinsessen i dag.

PÅ BESØK: Kronprinsparet avsluttet i går besøket i Thailand. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
- KONGEHUSETS ROLLE: - Vi mener det å representere norske interesser i utlandet, er en viktig del av vår (kongehusets) rolle, sier kronprins Haakon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media